TR EN

Dil Seçin

Ara

Eylül 2022

post-title

Eylül 2022, 549

PDF DOSYASI

Merhaba sevgili dostlarımız,

Her ay yeni bir sayı ile buluşuyoruz. Sizlerden gelen tebrik ve teşekkürler şevkimizi artırıyor. Olumlu mesaj ve dualarınızı, Allah’ın da razı olduğunun işareti olarak görüyor ve mutlu oluyoruz. İnşaallah Zafer ile ortaya çıkan hayırlardan hem yazarlarımız, hem okuyucularımız hem de hazırlığında emeği geçen herkes hissedar oluyor. Çünkü bu güzel sonuçların ortaya çıkmasında herkesin payı var. Zafer dergisi ile husule gelen hayırlı neticeler, inşaallah ahirette yüzümüzü ağartacak ümidindeyiz…

Eylül Ayı Peygamber Efendimizin hicret ettiği ay olması açısından önemli. Bu ayda pek çok güzel gelişmeler olmuş. Ve okulların açıldığı ay. Dünya da insanlığın okulu bir anlamda. Kitapsız ve öğretmensiz okul düşünülemez; bu hikmetle Kutsal Kitabımız Kur’an ve her iki hayatımızın rehberi olan Peygamberimiz de hayatımızdaki vazgeçilmezlerimiz.

Bediüzzaman Hazretlerinin vurguladığı gibi; her şey ilme bağlı… Bilmeyen için varlık da yokluk da aynı; bilmeyenin nazarında her şey değerini yitiriyor. Bilmemiz de, görmemiz de, anlamamız da ilmimiz kadar… Belki de bunun öneminden dolayı Rabbimizin ilk emri “Oku.” İnsan dünyada bulunmasını anlamlı kılan şey bu “öğrenmesi, bilmesi, tanıması.”

Kendini tanıyan, bilen, Rabbini bilir; Rabbini gilen haddini bilir.

Sahibini hatırlamadığım çok doğru bir söz okumuştum: Çok kitap okumayın, kaliteli kitapları çok okuyun, tekrar tekrar okuyun. Mükemmel bir tespit.

Bunu da söylemeden geçmeyelim; insan için en önemli, en faydalı, mutlaka ve sürekli okunması gereken kitap Allah’ın kelamı Kur’an’dır. Yani kabir başında ya da ölülerin arkasından okunmak için gelmemiş olan Kur’an. Dirilere hitap eden, ancak ölüler için okunan Kur’an!.. Kitabımızı elimizden düşürmeyelim; mealini, tefsirini sürekli okuyalım. Kendimize yapacağımız en büyük iyilik bu olacak. İnanın okudukça neden daha erken başlamadım diye esef edeceksiniz.

Okuyalım; çünkü bizi de dünyayı da değiştirecek, güzelleştirecek bir şey varsa o da bu…

Yeni eğitim yılının çocuklarımız, gençlerimiz, ailelerimiz ve vatanımız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Elbette eğitimin muhtevasının da bizim kültür dokumuza, inançlarımıza uygun hale getirilmesi gerekiyor. Şu anki eğitim muhtevasının, bir faydası görülmüyor. Şikayet edilen ne varsa o faydasız muhtevanın zehirli meyveleri. Bu vatana ve insanlarımıza yapılacak en büyük iyilik, eğitimin muhtevasının değiştirilerek bize uygun hale getirilmesidir.

Zafer Dergisi 548 sayıdır bu anlamda çok önemli faydalar sağlamış bir dergi olarak, Türkiyemizin en önemli değerlerindendir. Bu önemli ve güzel hizmet inşaallah kıyamete kadar devam etsin. Emeği, katkısı ve desteği olan herkesten Allah razı olsun.

Gayret, çalışmak, sefer bizim; zafer Allah’ın…

 

— Editör

Dergideki Yazılar