TR EN

Dil Seçin

Ara

Ay Dünyaya Çarparsa...

Ay Dünyaya Çarparsa...

Pek çok filmde işlenir, gökyüzünden yağan meteorlar dünyayı cehenneme çevirir ve insanlar yaşamak için türlü yollar bulmak zorunda kalırlar.

 

Pek çok filmde işlenir, gökyüzünden yağan meteorlar dünyayı cehenneme çevirir ve insanlar yaşamak için türlü yollar bulmak zorunda kalırlar. Bu tarz filmlerin bizi bu kadar etkilemesinin nedeni, uzayın, yani bilmediğimiz bir alanın bizi korkutmasıdır.

Peki, milyonlarca kilometre ötelerden değil, hemen yanı başımızdan böyle bir tehlike gelirse, yani ay dünyaya çarparsa ne olur?

Eğer şanslıysak, (Dünyamızın düşmekte olan uydusu ve Güneş arasındaki konumu, diğer bir deyişle ayın evreleri açısından), kısa bir süre olağanüstü mehtaplar seyrederiz. Sonrasına gelince, büyük çarpışmanın ardından, ortada yaşam diye bir şey kalmayacağını tahmin edebilirsiniz.

Böyle bir çarpışmanın olası etkisi, yaşamı yok etmenin dışında gezegenimizin dönme ekseni ve hızında ve dolayısıyla yörünge hareketinde olağanüstü değişimler olarak kendini gösterebilir.

Bütün bu ihtimaller bir yana, çok yoğun asteroit bombardımanına maruz kalmasına rağmen, Dünya çevresindeki yörüngesinde bilinen bir değişim göstermemiş olan Ay’ın, bu yörüngesinden herhangi bir nedenle çıkması son tahlilde Kudret-i İlahi’nin takdirine bağlıdır.