TR EN

Dil Seçin

Ara

Haziran 2011

post-title

Haziran 2011, 414

 

Sevgili Zafer Dostları,

Yaz mevsimine şükür kavuştuk. Bu yıl küresel ısınma nedeniyle olsa gerek mevsimlerin de ritmi bozuldu. Kış günleri soğuk geçmedi ama yazın gelmesi de bayağı uzun sürdü. Muhtemelen sonbahar günleri de biraz gecikmeli olarak kendisini hissettirecek. Allah sıcakları hiçbirimiz için ağır bir imtihan vesilesi kılmasın, diyerek bu ayki dergi içeriğinden bahsetmek istiyorum biraz sizlere.

Bu ay hakikaten birbirinden değerli çalışmalarla huzurlarınızdayız. Prof. Dr. Osman Çakmak, yeni bilimler ışığında nuraniyet kavramına farklı pencereler araladığı yazısında, madde altı âleme dair devşirdiği yeni bakış açılarını bizlere anlaşılır bir dille aktarıyor. Yazısının son cümlesinde yazdığı gibi, “Türlü türlü ince teknolojilerle evreni inceleyen fizik ve tabiat bilimleri, Kur’an’ın ortaya koyduğu farklı evren boyutlarını, melek ve ruh gibi fizik ötesi varlıkları daha iyi kavramamızı sağlıyor.”

Bir diğer önemli araştırma yazısı, hastalık ve yaralanma sonrasında vücudun kendisini onarmasıyla ilgili. Bir hadîs-i şerifin aydınlatıcı projektörü ışığında yapılan çalışmada, günümüz modern bilimlerinin son bulguları ile yüzyıllar önce beyan edilmiş hadîs arasında görülen muhteşem uyum gayet güzel bir biçimde ortaya konuyor.

Yine, 2008 yılında önce Amerika’da başlayıp sonra dünyayı kasıp kavuran finans krizinin iç yüzünü ortaya çıkarmayı amaçlayan Oscar ödüllü belgesel Inside Job üzerine yazılmış değerlendirme yazısını ilgiyle okuyacaksınız. Wall Street’in doymak bilmez dolandırıcılarının nasıl bu finans krizine yol açtıklarını okuduğunuzda, dünyada ne tür kumpasların ve entrikaların döndüğünü daha iyi anlayacaksınız.

Bunlardan başka daha pek çok incelikli ve tefekkür yüklü yazıları, sayfaları araladıkça karşınızda bulacaksınız. Her türlü öneri, dilek ve şikayetinizi zaferabone@gmail.com adresine bekliyor, önümüzdeki ay buluşmak dileğiyle hepinizi en içten dileklerimizle Allah’a ısmarlıyoruz.

- Ömer Baldık, editör

 

 

Dergideki Yazılar