TR EN

Dil Seçin

Ara

Ağustos 2021

post-title

Ağustos 2021, 536

PDF DOSYASI

Merhaba değerli dostlarımız, 

Ağustos sayımızı da sizlere ulaştırdık hamd olsun. Bu sayımızı da beğenerek okuyacağınızı umuyoruz. Gayretlerimizin karşılık bulduğunu görmek bizlere şevk veriyor. 

İnsan dünyaya yeteneklerini keşfedip geliştirmek, ilerlemek için geliyor. Bunun bir göstergesi de diğer canlılarla dünyaya gelişindeki farklar.

İnsanın dışındaki canlılar belli yeteneklerle donanmış olarak dünyaya geliyor, hayatına lazım olan şeyleri çok kısa zamanda öğreniyor ve hayatı boyunca hemen hemen aynı çizgide yaşıyorlar.

İnsan ise boş bir defter gibi geldiği hayatta her an yeni şeyler öğrenerek, gelişerek kemal noktasına doğru ilerliyor, hayat kitabını yazıyor… 

Dünyayı bir okula benzetecek olursak, hayvanlar bu okulun belli işleri yapmak üzere görevli hademeleri ise, insanlar bu okulun öğrencileridir. Ve insanlar bu okula geldikleri gibi gitmezler; öğrenmiş, yetişmiş ve olgunlaşmış olarak mezun olurlar.

Belki de bu yüzden Rabbimiz yaratılış hamurumuza merak ve araştırma şevki, öğrenme ve keşfetme zevki eklemiş. Araştırdıkça, yeni bilinmezlerin sırlarını çözdükçe mutlu oluyoruz. Eserlerinin inceliklerini çözdükçe, Âlemler Rabbini daha iyi tanıyoruz. Hayat bizim için zevkli ve heyecanlı bir yolculuğa dönüşüyor. 

Zafer’le 44 yıldır okuyucularımızın bu yolculuğuna katkı sunuyoruz. Son birkaç aydır ise bir hayalimizi gerçekleştirmek adına somut bazı hazırlıkların içine girdik. Güzel haberler paylaşmak bizleri hem mutlu ediyor hem de motive oluyoruz. 

Evet gelecek sayımızda sizlere yeni bir müjde vermeyi planlıyoruz.

Bu bizim senelerdir hayalini kurduğumuz ve okuyucularımızın her fırsatta bizden talep ettiği bir şeydi: Zafer ailemizin yeni ve farklı bir üyesi, geleceğin gençlerine zevkle vakit geçirecekleri, yeni keşif yolculuklarına beraber çıkacakları yeni bir arkadaş!..

Şimdilik bunu bir sürpriz olarak bırakalım ve müjdemizin ayrıntılarını inşaallah gelecek sayımızda paylaşalım.

...

Ağustos sayımızda emeği ve katkısı olan yazarlarımızdan okuyucularımıza, herkese teşekkür ediyoruz. Rabbimiz bu desteklerinizi, ömür defterlerinizin en değerli sayfaları yapsın. 

...

Temmuz ayında Genel Yayın Yönetmenimiz Prof. Dr. Sefa Saygılı hocamızın babası vefat etti. Hocamızın babasına Allah'tan rahmet ve ailesine sabırlar diliyoruz. Rabbimiz hepimizin tüm geçmişlerine rahmet eylesin, bizleri cennetinde buluştursun. Amin. 

...

Gayret, sefer, çalışmak bizim; zafer Allah'ın...

 

Editör

Dergideki Yazılar