TR EN

Dil Seçin

Ara

İnsan Vücudunun Özellikleri Hayata Aktarılsaydı…

İnsan Vücudunun Özellikleri Hayata Aktarılsaydı…

İnsan vücudunun özellikleri hayata aktarılsaydı neler olurdu?

 

— Göz kalitesinde (megapikselinde) bir fotoğraf makinesi yapılsaydı, çekeceği en kötü görüntünün bilgisayarda kaplayacağı yer, 1 GB 353 MB olurdu.

— Kulaktaki dengeyi sağlayan kemiklerin duyarlılığında bir bomba yapılabilseydi, bombanın üstüne toz konsa bile patlardı.

— Vücudumuzdaki kemiklerin sağlamlığında ve hafifliğinde bir madde olsaydı, bu maddeden yapılan evler yüksek şiddette olan depremlerde bile yıkılmazdı.

— Dil kasımız kadar güçlü bir makine olsaydı, bu makine kendi ağırlığının 350 katına kadar olan her şeyi kaldırabilirdi.

— Eklemlerimizdeki sıvıyı araba motorundaki yağın yerine kullansaydık, en kaliteli motor yağının oluşturduğu sürtünmeden 700 kat daha az sürtünme olurdu.

— Dişlerimizin mine maddesinden oluşan 10 cm kalınlığındaki bir levhaya hasar verebilmek için C4 tipinde bir patlayıcıya ihtiyacımız olurdu.

— Vücudumuzdaki sinirlerde gerçekleşen elektrik hızı internet ağına aktarılabilseydi, 1 GB’lık bir dosya internetten bilgisayara 10 saniyede indirilebilirdi.

— Vücudumuzdaki akyuvarlar hariçte olsaydı ve kendisinden başka her canlıyı düşman olarak kabul etseydi, dünyada hiçbir canlı akyuvarlara karşı koyamazdı ve her canlı ölürdü.