TR EN

Dil Seçin

Ara

Kasım 2022

post-title

Kasım 2022, 551

PDF DOSYASI

Merhaba değerli dostlarımız,

Her ay yeni bir sayı ve taze heyecanlarla yeni tuğlalar koyuyoruz kalp ve zihin binalarımıza. Hayatı, aynı şeyleri tekrar tekrar yaparak yaşıyoruz; fakat farklı noktalara başka iklimlere de böyle ulaşıyoruz. Zübeyir Gündüzalp’in ifade ettiği gibi: “Tuğlaları üst üste koymak tekrar değil tesistir.” İşte sizlerden gelen olumlu dönüşler de inşasında çalıştığımız bu değerler tesisini hayal âlemimizde belirgin hale getiriyor. Bu güzel sonuçları görmek de bizlere şevk ve kuvvet veriyor. Ümidimiz o ki bunlar, Rabbimizin razı olduğunun da bir alametidir…

Kasım sayımızla birlikte 551. sayımıza ulaştık. Her zaman ifade ettiğimiz gibi bu büyük başarıda yazarlarımızdan, siz abonelerimize kadar binlerce kişinin emeği ve katkısı var. Zafer’in hayatımıza girmesinin üzerinden 45 koca yıl geçmiş. Bu zaman zarfında Zafer Dergisi, o kadar çok kişinin hayatına dokunmuş ki, insan hayret ediyor. Hangi ortama girsek, Zafer’le yolu bir şekilde kesişen ve en önemlisi de olumlu hatıralarla yâd eden birisiyle karşılaşıyoruz. 

Madem böyle okunup atılan değil, hayatlara dokunan, derinden etkileyen, hatta insanlara Zafer’den önce Zafer’den sonra diye söyleten bir güzel mazisi var Zafer Dergimizin, buradan çağrı yapmış olayım: Zafer Dergisi ile ilgili hatıralarınızı dergimizde yayınlayalım. Zafer’le nasıl tanıştınız, hayatınızı nasıl etkiledi?.. İki sayfamızı bu hatıralara ayıralım. Böylece bu hatıralar unutulup gitmesin. Bu konuda yazdıklarınızı zaferdergim@gmail.com adresine bekliyoruz.

Kasım sayımızda çok önemli konular sizleri bekliyor. Nevzat Tarhan Hocamız, çok fazla tartışma konusu yapılan cinsel kimlik, cinsel yönelim, biyolojik cinsiyet konularında önemli tespitlerini yazıyor ve Oxford Üniversitesi tarafından 500 bin kişi üzerinde yapılan bir araştırma üzerinden, bu konudaki kasıtlı çarpıtmalara açıklık getiriyor. Sonuçta, üçüncü cinsel kimliğin varlığına dair bir genin olmadığı ortaya konuluyor.

Dünyanın en önemli ve hayati anlamlarından biri de burasının bir sınanma yeri olduğu. Her zamanın da kendine göre bir imtihanı oluyor. Bu zamanda da pek çokları, başta LGBT örgütleri gibi oluşumlar eliyle yapılan olumsuz yayınların ve faaliyetlerin etkisiyle, hayatlarına dair kararlar alıyor. Fakat bu kararların ardından nasıl bir hataya düştüğünü farkedenlerin sesleri duyulmuyor, insanlar bunları görme fırsatı bulamıyor.

Bu durum, anne babadan başlayıp toplum olarak herbirimize sorumluluklar yüklüyor. Gözümüz gibi sakındığımız evlatlarımızı kimlerin ellerine teslim ediyoruz!.. Çözüm ellerinden telefonu, tableti vs almak değil; faydalı içerikleri takip etmelerini sağlamak, bu içerikleri üretenlere destek olmak ve belki de en önemlisi evlatlarımızla olabildiğince fazla vakit geçirmek… Evet bunlar zor, ama onları kaybettikten sonra kahrolmak daha zor. Allah (cc) tüm çocuklarımızı, gençlerimizi muhafaza etsin. 

Kasım ayındayız; öğretmenlerimizin öğretmenler gününü tebrik ediyoruz. En başta da her iki hayatın rehberliğini yapan, insanlığımızı öğreten ve en önemli sorularımızın cevaplarını bulduran Âlemlere Rahmet Hz. Muhammed (sav) Efendimizi minnet ve şükranla yâd ediyoruz.

Kasım sayımızın hazırlığında emeği ve katkısı olan tüm yazarlarımıza ve abone olarak destek olan tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Allah sizlerden razı olsun.

…  

Gayret, çalışmak, sefer bizim; zafer Allah’ın…

 

— Editör

Dergideki Yazılar