TR EN

Dil Seçin

Ara

Beyaz Saray Sonunda İtiraf Etti: ''Yok Öyle Bir Şey!''

Beyaz Saray Sonunda İtiraf Etti: ''Yok Öyle Bir Şey!''

Kainattan Haberler

Yıllardır, insanlar uyduruk uzay haberleriyle kandırıldı durdu. Sene 2011 ve Beyaz Saray açıklama yapıyor:

"Uzaylılarla temas kurulduğuna dair herhangi bir kanıtımız yok. Ayrıca dünya gezegeni dışında yaşam bulunduğuna dair de bir kanıtımız yok!"

Açıklamayı yapan kişi, Beyaz Saray'ın Bilim ve Teknoloji Araştırmaları Ofisi'nden uzay politikaları uzmanı Phil Larson.

Larson, bu cevabı, Amerikan hükümetinin uzaylılarla temas kurulup kurulmadığına dair elindeki bilgileri açıklaması talebine cevaben kaleme almış. On yedi binden fazla Amerikalı tarafından imzalanan iki dilekçe yazılmış bu konuda. Demek ki insanlar da en sonunda "Yahu yeter artık yıllarca bizi keklediğiniz. Artık varsa ağzınızda bir bakla, çıkarın da görelim" deyivermişler.

Ve Beyaz Saray da ağzındaki baklayı çıkarmış. Daha doğrusu, ağzında bir bakla filan yokmuş, sadece bir sakız varmış da onu çiğneyip dururmuş.

Şimdi, hep beraber soralım. Neredeyse elli yıldır yok Mars'ta su bulundu, yok üzerinde hayat emareleri bulunan bir gezegen keşfedildi türü yalan haberlerin, üstelik bilim kisvesi altında sunulmasının hesabını kim verecek?

Bilimi magazin haberleri kadar bile doğruluğu bulunmayan pespaye bir cehalete eşitleyen bu haberlere kim bilir ne kadar insan bugüne dek itibar etti? Artık o insanların bu konuda uğradıkları mağduriyetin bir bedeli olmalı?

Hiç olmazsa, bu tür yalan haber yayınlayan Radikal, Hürriyet, Milliyet gibi sözde bilimcilik yapan gazetelerin bundan sonra daha dikkatli olmasının zamanı çoktan geldi de geçiyor bile.

(Zafer Araştırma)