TR EN

Dil Seçin

Ara

Adam Olan Çocuk

Adam Olan Çocuk

Bir zamanlar rahmetli Barış Manço TRT televizyonlarında yıllarca süren bir program yaptı. Adı “Adam Olacak Çocuk” olan bu programda çocuklarla çok ciddi diyaloglar kuruyordu.

Selim Gündüzalp o çocukların adam olmuş halidir. Hem de adam gibi adam. Üstün ve özel yetenekli çocukları eğiten bir kurum olan Bilim ve Sanat Merkezine geldiği zaman, Selim Gündüzalp’e “Sizin küçük modelleriniz olan çocuklarla söyleşi yapacaksınız” demiştim. Yerinde duramayan ve sürekli konuşacak bir şeyleri olan bu adam kesinlikle Bilsem’de eğitim gören IQ’su yüksek ve ekstradan hiperaktif olan bir çocuğun büyümüş hali idi. Milli bir basketbolcu olarak oldukça uzun boylu olduğundan çocukları sandalye üzerine çıkartarak aynı seviyede derin tefekkür konuları konuşmuş ve çocuktan al haberi deyimindeki gibi onlardan bilgece cevaplar almıştı.

Ömrü boyunca insanlara bir şeyler anlatma derdinde olan Selim Gündüzalp, çocukları hafife almamış ve bazen onların seviyesine inerek veya bazen de onları kendi seviyesine çıkararak ciddi diyaloglar kurmuş ve onların dünyasında derin izler bırakmıştır.