TR EN

Dil Seçin

Ara

Kezzap Yerine Rahmet

“Başını kaldır, kendini tanıttırmak isteyen faal ve kudretli bir zatın harika işlerine bak. Sen, başı boş olmadığın gibi bu hadiseler de başı boş olamazlar. Her birisi çok hikmetli vazifeler peşinde koşturuluyorlar.”

— Bediüzzaman

 

Atmosferdeki su, Karbondioksit, Oksijen ve Azotun dönüşümündeki ahengi, nizam ve intizamı bildiğimiz için, yağmur yerine kezzapadını verdiğimiz Nitrik asidin yağabileceği aklımıza gelmez, değil mi?

Oysa ki, Atmosferin %80ini teşkil eden Azot gazı, yıldırım ve şimşeklerin etkisi altında Oksijenle birleşir. Bu oksitlenme sonucunda, nitratların meydana gelmesine yarayan Azot oksitleri oluşur. Yani bilimsel olarak, havadaki her elektriklenmede, Nitrik asityağmurunun meydana gelmesi için bütün şartlar hazırdır. Ancak şimşek çakar, damla damla merhamet ve rahmet yağar. Ve bize haddimizden fazla değer veren Kudret’e bütün mahlûkat şükreder.

Üzerimize her an kezzap yağabilmesinin mümkün olduğunu bilen Kimya âlimi Prof. Dr. Arthur Macomb, bu konuda bakın neler söylemiş:

“Ne zaman şimşek çakıp gök gürlese, semadan yağmur yerine Nitrik asit yağacak diye soluğum kesilir, rengim kaçar, sığınacak bir yer ararım. Çünkü havada Nitrik asit oluşması için bütün şartlar hazırdır.”