TR EN

Dil Seçin

Ara

Ocak 2018

post-title

Ocak 2018, 493

 

Merhaba sevgili dostlarımız, değerli okuyucularımız.

Sürekli değişen, tazelenen bir dünyada yaşıyoruz. Geceleri gündüzler, kışları baharlar kovalıyor. Bu değişen sahneler içinde nice rahmet tecellilerini de müşahede ediyoruz. 

Mevsimlerin değişmesiyle farklı nimetlerin güzelliklerini gördüğümüz gibi, hayatın içinde gördüğümüz nice farklı tablolar da bize başka başka hikmetleri ders veriyor.

Dünyanın da, insanların da, hayatın da sahibi Âlemler Rabbi. Bedenimizi maddi nimetleriyle terbiye edip geliştiren Allah (cc), aklımızı, kalbimizi, ruhumuzu da hayatın akışı içinde yarattığı ve yaşattığı olaylarla terbiye ediyor. 

Her birimiz bir hayat yaşıyor, bir dünya seyrediyor ve bu imtihan sürecini geçiyoruz. Bundan sonrasında ne gördüğümüz nasıl gördüğümüz sorulacak… Ona göre de puan alacağız.

Herkesin baktığı aynı ağaç, herkesin yediği aynı elma; ancak farklı olan bakışımız… İmanla, Allah adına bakan bir insan, ölmüş ağaca hayat verildiğini, kurumuş dallardan yaprak, çiçek, meyve çıkarıldığını görüp Âlemler Rabbinin ilminin, kudretinin, rahmetinin tecellisini seyrederken; imanla bakmayan kendi kendine, tesadüfen olan değişimler görüyor.

İşte bundan dolayı, kâinatın sahibini tanıyan bir mümin, tesadüflerin, anlamsız şeylerin olmadığı bir dünyada yaşar. Kış mevsimini, baharın güzelliklerini göstermek için; gece karanlığını harika eserlerini gündüz gözüyle göstermek için, dünyanın binbir türlü hallerini de cennetin nimetlerini göstermek, farkettirmek için yaratır ve yaşatır Rabbimiz…

Şer görünen bir şey, aslında hayrın hazırlığıdır. Sıkıntılar, ferahlıkların müjdesidir…

Bu sebeple mümin üzülmez, sarsılmaz, hak yoldan dönmez. Bilir ki, yaşadıkları kötü de olsa, menfi de görünse, ardından verilecek hayırların ve nimetlerin hazırlığı hükmündedir. İnşirah suresinin “Şüphesiz güçlükle beraber bir kolaylık vardır. Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır” ayetleri de bunu çok güzel anlatır…

Evet bir önceki sayımızla birlikte taze bir bismillah dedik. 42 yıllık yolumuzda olduğumuzu sembolik olarak ifade etmek için de sevilen logomuzu kullandık. Aynı kadroyla yolumuzda yürüyoruz. Rabbimizden nice güzelliklerini göstereceğine dair kalplerimiz ümitle dolu…

Önemli olan Onun (cc) yolunda olmak, Resulünün (asm) izinden yürümek… Allah yolunda çekilen sıkıntılar da, Onun nimetleri gibi tatlılaşır, bereketlenir. Yeter ki O razı olsun… 

İletişim bilgilerimizin ve hesap nolarımızın değiştiğini tekrar hatırlatarak, siz dostlarımızdan abone konusunda destek olmanızı bekliyoruz. 

Gayret, çalışmak, sefer bizim; zafer Allah’ın.

Allah’a emanet olunuz.

 

 

Dergideki Yazılar