TR EN

Dil Seçin

Ara

Dünya Okulu

Dünya Okulu

Mesela bir üniversitede dünya çapında bir bilim adamı veya bir dâhi yetişeceği bilinse, diğer bütün öğrenciler başarısız olup tasdikname de alsalar o üniversitenin açılması anlamlıdır, gereklidir.

Okul açılırsa imtihan olacaktır ve sınanma olunca da elbette kaybedenler olacaktır. Kimse sınıfta kalmasın diye okul açılmazsa herkes cahil kalacaktır.

Bir okulda sadece iki kişi tam anlamıyla yetişse ve bin kişi ise gereken başarıyı gösteremese, yine o okulun açılması maslahattır, faydalıdır.

Hattâ bir üniversitede dünya çapında bir bilim adamı veya bir dâhi yetişeceği bilinse, diğer bütün öğrenciler başarısız olup tasdikname de alsalar o üniversitenin açılması anlamlıdır, gereklidir. Çünkü, o üniversiteden yetişecek o tek dâhi, çok değerlidir ve bütün insanlığın medar-ı iftiharı olabilir. Faydası bütün beşeriyete olur.

Dünya da bir okul gibidir. Değerli insanları mezun vermek için açılmıştır. İşte bu imtihan meydanı olan dünya okulunun açılmasına ve bu sebeple çokların cehenneme düşmelerine de bu örnekle bir derece bakılabilir.