TR EN

Dil Seçin

Ara

Haziran 2004

post-title

Haziran 2004, 330

Ya insanlık, ya barbarlık!

İnsanlık dışı her şey aptalcadır ve aptalların iktidarı yalnızca vahşet üretir. Irak’taki işgalin ahlâksızlığını ve dehşet verici boyutlarını ortaya seren işkence fotoğraflarının aşağılayıcılığı, Sabra ve Şatilladan bugüne daha da kudurmuş olan Şaron ve ortaklarının Refah mülteci kampında sergilediği artık nitelendirilemez vahşetin tahribatı yalnızca Müslümanlara yönelik değildir. İnsanlığa sahip çıkan herkes, ateş altındadır.

Artık iyice açığa çıktı, dünyada insan olmanın haysiyetini korumak isteyen herkesin anlaması gereken şudur: Medeniyetler çatışması” diye sunulan şeyin saçmalıktan öte bir anlamı varsa, o da iktidarı ele geçirmiş barbar azınlığın, bütün insanlık medeniyetine açtığı savaşın bir kılıfı olarak kullanılmak istendiğidir. Müslüman, Hıristiyan ya da Musevî, hangi dinden, hangi milletten olursa olsun insanî olanı savunan herkese düşen görev, bu barbarca, ahlâksızca, yalnızca yıkıma hizmet eden saldırıların karşısında ortak bir insanî tavır alması ve sesini yükseltmesidir.

Taraflar netleşmiştir: Ya insanlık, ya barbarlık!

 

BU SAYIDA

Bir dönem dergimizin editörlüğünü de yapmış olan kıymetli bilim adamımız Prof. Dr. Yılmaz Muslunun geçtiğimiz ay içinde vefat etmesi bütün sevenlerini derinden üzdü. Hocamıza Cenâb-ı Haktan rahmet diliyor, onun gönül dünyasının güzelliklerini sergileyen bir yazısıyla aziz hatırasını yâd ediyoruz.

Metin Karabaşoğlu, Amerikan tarzı hayatın” taşıyıcısı olan tüketim kültürünü ve bu kültürün hâkim olduğu toplumlarda görülen alış-veriş çılgınlığını analiz ettiği yazısında farklı bir yaklaşım ortaya koyuyor: Amaçlı Alışveriş.” 

Sedat Turan, yine tüketim kültürünün bir parçası olan daha iyi bir hayat” talebinin ne anlama geldiğini sorguluyor.

Yusuf Karaçay, “İnsana ve hayata dair notlar”ıyla yeniden okuyucusuyla buluşuyor. 

Sami Uslunun, “Özel finans kurumları” hakkında merak edilen konulara açıklık getiren yazısının yine çok alâka göreceğine inanıyoruz.

Alâaddin Başar’ın yaz sonu çıkması plânlanan Ölüm Yolunda Eğlenmek” adlı romanından bölümler yayınlamayı sürdürüyoruz.

Selam ve sevgiyle...

Dergideki Yazılar