TR EN

Dil Seçin

Ara

Haziran 2018

post-title

Haziran 2018, 498

 

Merhaba sevgili dostlarımız, değerli okuyucularımız,

Ramazan ayının tatlı ve zevkli telaşeleriyle o doyumsuz manevi iklimini yaşarken, çabucak veda kapısına dönüverdi. Artık camilerimizde “Elveda ey şehr-i Ramazan elveda…” ilahileri söylenir oldu…

Çok şükür ki Rabbimiz bu sene de Ramazan ayının bereketlerinden feyizlerinden istifade etmeyi nasip etti. Âlemimiz, amellerimiz, hayatımız Ramazan-ı Şerifin rengine boyandı. Bu havayı ve güzel işlerde gösterdiğimiz gayreti bundan sonraki günlerimizde de devam ettirirsek, Ramazan ayının bir hikmetini yerine getirmiş ve ebedi hayatımız için de kârlı çıkmış olacağız inşaallah.

Madem insan dünyada ebedi kalmak için yaratılmadı; sadece dünyayı düşünmemeli.

Bizler şu kısacık hayatta ebedi hayatımız için yaşıyoruz. O nihayetsiz hayatımız için ticaret ve Allah’a kulluk yapacağız ki kârlı çıkalım. İşte Ramazan ayının günleri, en kârlı alışverişlerin yapılabildiği zamanlar. Düşünsenize, Ramazan ayında amellerin sevapları bire bin! Bir yaptığınız, bin yapmış gibi kabul edilip yazılıyor. Ya da başka zaman bin lira olan bir şeyi, bir liradan alabildiğiniz bir alışveriş gibi…

İşte böyle ahiret ticareti için kârlı bir mevsimi geride bırakıyoruz. Henüz geçmeden bol bol istifade etmeye bakalım… Rabbimiz hayırlarımızı artırsın, razı olacağı işler yapabilmeyi ve razı olduğu şekilde yaşamış olarak mahşere çıkabilmeyi nasip etsin hepimize.

Yaz mevsimi havaların ısındığı, suyla daha fazla haşir neşir olduğumuz, suyu daha çok aradığımız bir mevsim.

İstedik ki suya farklı bir gözle bakalım. O avuçladığımız, susayınca kana kana içtiğimiz suyun macerası ne? O bir yudum suyu içebilmemiz için ne süreçler yaşandı koca kâinatta? İşte bütün bunlara, bu süreçleri adım adım takdir edilmiş bir sonuca doğru işleten Âlemler Rabbi adına bakalım istedik.

Bu işler başıboş değil, tesadüfen ortaya çıkmış şeyler değil. Âlemler Rabbi, biz bir yudum su içebilelim diye koca kâinatı çalıştırmış, nice yıldızlar o bir yudum su üretilsin diye ömürlerini tüketmiş.

O elimize aldığımız bir bardak su, kâinat fabrikasının çalışmasıyla üretilmiş. Allah (cc), her şeyi bizim için koşturup çalıştırmış.

Demek o bir yudum su, âlem kadar değerli, kâinatın zerreleri adedince şükretmeyi hak eden bir nimet.

Evet, Allah adına bakınca her şey değerleniyor, güzelleşiyor.

İnsan da öyle değil mi; Âlemler Rabbinin cennet yolcusu aziz bir misafiri olmak nerede, tesadüflerin oyuncağı anlamsız bir canlı olmak nerede!..

Zafer Dergisi olarak hep bunu hedefledik. Okuyucularımızın hayatlarına değer katmak… Kendimize ve hayata, nefis adına, sebepler adına, menfaat adına.. bakmak kolay; bir de Allah (cc) adına bakmalı ki, şu hayatın, şu âlemin gerçek anlamı keşfedilsin. Yoksa ‘bir varmış, bir yokmuş’ bir hayattan geriye hasret dolu bir ‘ah’tan başka ne kalıyor ki!?.

Bunun için yaşadığımız onca seneden geriye bir ‘ah’tan fazlası kalsın istiyoruz ve Zafer Dergisini her ay sizlere ve daha çok okuyucuya ulaştırmaya çalışıyoruz.

Bunun için teşekkürü fazlasıyla hak eden yazarlarımıza ve emeğiyle katkısı olan herkesi daima hayırlarla yâd ediyor ve edeceğiz.

Abone konusunda desteğinizi bekliyoruz; lütfen unutmayın.

Gayret, çalışmak, sefer bizim; zafer Allah’ın…

Allah’a emanet olunuz.

 

 

Dergideki Yazılar