TR EN

Dil Seçin

Ara

Ekim 2022

post-title

Ekim 2022, 550

PDF DOSYASI

Merhaba değerli dostlarımız,

Ekim sayımızla birlikte 550. sayımızı yayımlamış olduk. Allah’ın inayeti ve lütfuyla 45 yıldır her ay yeni bir Zafer kazandık. Bu, Zafer Ailesinin başarısı. Yazarlarımız, okuyucularım, çevresinde Zafer’i tanıtan ve abone yapan gönüllü dostlarımız, hazırlığında emeği olan herkes bu başarının sahibi.

Güzel niyetlerle yola çıkıldı, güzel insanlarla yüründü ve inşaallah kıyamete kadar bu güzellikler kıyamete kadar devam etsin.

Allah doğrunun ve doğru yolda olanların yardımcısıdır. Zafer Dergisi de “Rabbinin yoluna hikmetle ve güzel öğütlerle davet et” ayetinin rehberliğinde doğru işler yaptı. Çok büyük hayırlara vesile oldu. Nice kalplere ve akıllara nice güzellikler taşıdı. Nice hayatlara dokundu. Ne mutlu bizlere ki böyle büyük hizmetler yapmış ve yapan bir derginin güzelliklerinden pay sahibiyiz. Rabbimiz tüm emeği geçenlerden razı olsun, mükâfatını dünya ve ahirette bol bol versin…

Eylül ayında rahmetli Selim Gündüzalp abimiz için de bir anma programı yaptık. Kültür merkezi salonunda yazarlarımızdan ve sevenlerinden oluşan konuşmacılar ve dinleyicilerle Selim abimizi konuştuk, hatıralarını yâd ettik.

Ertesi akşam da dersanemizde dualar edildi. Selim abimize, vefat etmiş olan yazarlarımıza, yazarlarımızın ve okuyucularımızın tüm geçmişlerine rahmetler olsun. Kabirleri Cennet bahçeleri olsun inşaallah.

Başta belirttiğimiz gibi sonsuz şükürler olsun Rabbimize ki, 550. sayımıza ulaştık. Gönül isterdi ki, bu önemli başarıyı çok daha geniş programlarla, konferans ve panellerle kutlayalım, Zafer’in önemini ve yaptığı hizmetleri, hayatımıza ve toplum hayatına katkılarını konuşalım anlatalım… Fakat kısıtlı imkanlarımız dergilerimizi ayakta tutmaya zor yetiyor. Çocuklarımız için hazırladığımız Arkadaş Dergisi de maliyet açısından Zafer’in iki katını geçiyor. Bu şartlarda programlar, paneller, en önemlisi de yeni projeler hayallerimizde kalıyor.

Fert, toplum, aile ve evlat açısından şikayet ettiğimiz ne varsa kültür dünyasından aldığımız yaralardan oluşuyor. Ehl-i dünya her türlü imkanlarıyla kültür sahasına yatırımlar yapıyorlar. Yetiştirdikleri insanlarla her alanda etkili oluyor, rol modeller çıkarıyorlar ve insanlar, gençler onları izliyorlar… Bizler de şikayet ediyoruz. Bizim imkân sahibi kardeşlerimiz ise binalar yapmayı ve gündelik yardımlarla sevap kazanmayı insan yetiştirecek projelere yatırım yapmaktan daha önemli görüyorlar. Oysa adam yetiştirmek Allah Resulünün en çok önem verdiği işlerden değil mi?.. Bozulma da düzelme de insanla oluyor… Bunu anlamadıkça şikayet etmenin bir faydası da olmayacak, bizleri sorumluluktan da kurtarmayacak.

Maddi konular açılmışken maliyetlerin artması dolayısıyla dergilerimizin yayın hayatına devam edebilmesi için fiyat artırmak zorunda kaldık. Anlayışla karşılayacağınızı umut ederek desteklerinizin çok çok önemli olduğunu hatırlatmak isteriz. Allah hepinizden razı olsun.

Gayret, çalışmak, sefer bizim; zafer Allah’ın…

 

— Editör

Dergideki Yazılar