TR EN

Dil Seçin

Ara

Bulmaca Gibi Canlılar

Bulmaca Gibi Canlılar

Yaratan, hayat veren Allah, elbette o hayatı koruyacak özellikleri mahlukatına vermektedir.

Kamuflaj, kamufle olmak, kamufle etmek, kamuflaj boyaması.. günlük hayatımızda gizlenmeyi, saklanmayı, bulunduğu ortamda görülmemeyi ifade etmek için kullanırız.

Bir de “kamuflaj ustaları”ndan bahsedilir.

Kürkleri, tüyleri ya da derileriyle bulundukları çevredeki dokuyla tam bir uyum içinde olan ve bundan dolayı ilk bakışta görülmeleri çok zor olan canlılar için söylenir bu söz.

Aslında “kamuflaj ustaları” diye bir şey yoktur. Yani o canlılar usta falan değillerdir. Bu gibi sözler, “tabiata yaratıcı diyenlerin” ve “her şeyin kendi kendine olduğuna inananların” Allah yaratıyor dememek için kullandıkları sözlerdir. Aslında bunlar da bu bâtıl inançlarını bu sözleriyle ‘kamufle ederler.’

Bir kere o canlılar, o mükemmel kıyafetlerini kendileri tasarlayıp, çalışıp yapmadılar ki onlara usta denilsin… Onlar da bizim gibi kendi bedenlerini yaratıldığı gibi hazır buldular.

Bir de şöyle düşünün, bir kalemden “yazı ustası”; ya da bir tencereden “yemek ustası” olur mu?!.

Şimdi biri çıkıp, sizin uğraşıp yazdığınız bir yazı için “bu yazı ustası kalem, bu yazıyı yazdı” dese; ya da özenle yaptığınız bir yemek için “bu yemek ustası tencere, bu güzel yemeği yaptı” dese bu söz size yapılmış bir haksızlık ve yalancılık olmaz mı!..

İşte Allah’a değil de tabiata ‘yaratıcı’ olarak inanan birileri de aynı haksızlığı ve yalanı Allah (cc.) için söylerler. Allah’ın yarattığı eserler için ‘kamuflaj ustası’ diyerek, Allah’ın sanatını ve fiilini o yaratılmışlara atfederler. Ve hakikat karşısında yalancı, düşünen insanlar nazarında da zavallı konumuna düşerler…

Burada onları kendi hallerinde bırakıp, Allah’ın yeryüzü galerisinde sergilediği eserlerden ‘kamuflaj salonu’ndakileri harika eserlerini görelim…

Yaratan, hayat veren Allah, elbette o hayatı koruyacak özellikleri mahlukatına vermektedir. Bu özelliklerden birisi de kamufle olup gizlenebilmeleridir.