TR EN

Dil Seçin

Ara

Nisan 2006

post-title

Nisan 2006, 352

NİSAN

Gökyüzünün nazenin güneşi, gün ortasında ışıklarını toplayıp yeryüzünü karanlıklar kapladığında—işte tam o anda, Ben buradayım!” deyiverdi aslında. Yaşadığımız topraklardan ancak onlarca yıl sonra izlenebilecek bu ilginç gök hadisesini, merakla, ilgiyle ve heyecanla seyrettik. Mehmet Akyürek’in, Güneş Tutulduğunda” adlı yazısıyla bizlerle paylaştığı izlenimlerini, beğeniyle okuyacağınızı tahmin ediyoruz.

Sevimli bahar mevsiminin bütün cilveleriyle, bağlarda bahçelerde, hatta büyük şehirlerde, küçük balkonlardaki minicik saksılarda kendisini gösterdiği Nisan ayının, biz Müslümanlar için büyük bir anlamı ve kıymeti var. Merhum, Süleyman Çelebinin ihlaslı Mevlit’inde Bir acep nur imiş güneşler pervanesi diye vasfettiği İki Cihan Güneşi Peygamberimizin, âlemleri şereflendirdiği doğum gecesinin, Miladî takvimdeki zamanı—muvakkıtların hesabına göre— Nisan ayına denk gelir.

Evet, dünyanın güneşi her akşam batar ve bazen de işte böyle tutulur. Gökyüzünün yıldızları söner, ufalanır ve zamanı geldiğinde düşer. Onun nuru ise ne eksilir, ne söner... Hepinizin Mevlit Kandilini tebrik ederken, güzel bir haberi de hemen verelim:

Hayatın İçinden Hikayelerin yazarı Cüneyd Suavi, Peygamber Efendimizin hayatını kaleme aldı. İKİ CİHAN GÜNEŞİ PEYGAMBERİMİZ isimli bu güzel çalışma, yazarımızın yüzbinlerce okuru tarafından büyük bir beğeni ile takip edilen, o sade, temiz ve saf uslubuyla, İki Cihan Güneşi’nin eşsiz hayatını bir katre kadar da olsun, anlatmaya gayret ediyor ve ilave ediyor Gayret bizden muvaffakiyet Allahtandır.”

••• 

Mevsimlerin bu en güzel ayı, daha başka güzel haberlerleri de getirdi.

Selim Gündüzalpin bu sayımızda kendisiyle yapılan söyleşide her yönüyle anlattığı Serap romanı, kısa zamanda yeni baskısını yaptı. Serap’ın gördüğü büyük ilgi, katlanarak artmakta..

Ahirzaman İmparatorluğundan Notlar” üst başlığı ile dergimiz sayfalarını renklendiren Sosyolog Mücahit Bilicinin AMERİKAN RÜYASI adlı kitabı çıktı.

Zafer Dergisinin emektar yazarlarından Ömer Sevinçgül’ün iki kitabı da, yine bahar çiçekleri ile birlikte geldi. AŞK KUTSAL MI? ve KENDİNE GEL DERİN ADAM.

Sedat Turan’ın, iç baskısı bittiği halde kendisine lâyık bir kapak henüz yapılamadığı için, matbaada sırasını bekleyen RÜZGARIN ÇEVİRDİĞİ SAYFALAR adlı kitabı ise, bir sonraki ay, okurlarıyla buluşacak inşallah.

•••

Okurlarımızın da dikkatini çekeceği gibi, bu ayki sayımızda üç yeni isim var. Yakında bir roman çalışmasını yayınlayacağımız genç bir kalem olan İsa Yılmaz, KAYIP adlı ilginç ve çarpıcı öyküsüyle Nisan sayısı ile birlikte yazılarına başladı.

Yine bu sayıda GÖZENEKLERİN ALTINDAKİ ŞAŞIRTICI DÜNYA: DERİ adlı araştırma yazısı ile sayfalarımızı renklendiren Elif Kıral ve zengin bir düşünce dünyasının küçük bir numunesi olarak sayfalarımızda yer bulan SU GİBİ ACİZ, SU GİBİ AZİZ adlı denemenin sahibi Abdurreşit Şahin, şimdiden uzun yıllar birlikte çalışmayı gönülden arzu ettiğimiz arkadaşlar olarak, yayın kadromuza girmiş bulunmaktalar.

Bir sonraki ay görüşmek üzere…

Dergideki Yazılar