TR EN

Dil Seçin

Ara

Mayıs 2012

post-title

Mayıs 2012, 425

Değerli dostlarımız, sevgili okuyucularımız, selam ve dua ile…

Sevgili Peygamberimizin (asm) her sözü, her tavsiyesi, hayatımıza yön veriyor, ışıklar saçıyor.

İşte onlardan biri.

Adamın biri gelip:

“Yâ Rasulallah (asm), bana vasiyet et, öğüt ver.” dedi. Hazreti Peygamberimiz (asm):

“Nerede bulunursan bulun, Allah’tan kork.” buyurdu.

O adam bu defa:

“Artır yâ Rasulallah (asm).” dedi.

“Kötülüğün akabinde iyilik yap ki, iyilik günahı gidersin.” buyurdu.

Adam tekrar:

“Artır.” deyince Rasul-i Ekrem Efendimiz (asm):

“İnsanlarla güzel geçin.” buyurdu. (Tirmizî)

***

Evet, geçtiğimiz ay, kutlu doğum haftası münasebetiyle ülkemizin her yanında bereketli günler yaşandı. Herkes elden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştı. En azından Hazreti Peygamber’in (asm) hayatıyla haşır neşir olundu. Onun hayatı ve hatırası canlı tutulmaya çalışıldı.

Biz de Zafer olarak bir ilk sayılacak adımı attık. Sevgili Peygamberimizi (asm) anmak ve hatırlamak üzere, dostlarımızla ve okuyucularımızla bir araya geldik. Sunuculuğunu Moral FM’den Fethi Çağıl’ın yaptığı bu programda, Metin Karabaşoğlu “Hazreti Peygamber’i (asm) sevmek ne demek?” konulu bir konferans verdi. Ufuk açıcı ve yol gösterici tespitlerin ışığında gayet feyizli ve bereketli bir konuşma oldu.

Ardından sinevizyon eşliğinde Zaferimizin 36 yıllık yayın hayatından kesitler sunuldu.

Davetlilerin fevkalade ilgisini çeken bu konferansın devamı ve en azından yılda bir tekrarı istendi. İnşallah duaya vesile olur; diğer illerimize de yayılır.

Programın sonunda Zafer Dergimizin kurucularına ve emeği geçen gönül dostlarına teşekkür ve plaket faslı vardı. Yazarlarımız kitaplarını imzaladılar. Zafer okuyucularıyla buluşup görüştüler. Bu organizasyonu Zafer Kültür Merkezi adına tertip eden ve emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Gerek vakıf, gerekse teşkilat bünyesinde 1975’ten beri bu faaliyetleri bizzat yürüten ve içinde bulunan biri olarak, bu işin zahmet ve meşakkatini yakînen bilenlerdenim. Baştan sona her bakımdan mükemmel olan bu organizasyonu gerçekleştiren kardeşlerimize samimi dualar ve teşekkürler ediyoruz. Gelecek adına bizi ümitlendirdiler ve yeni hizmetlerin kapılarını araladılar inşaallah.

Gündüzün bereketi, gecesi de devam etti. Metin Karabaşoğlu’nun sohbeti bu defa Zafer Kültür Merkezi’mizde geniş bir misafir halkasının katılımı ile geç vakte kadar sürdü. İlgiyle ve zevkle dinlendi.

Geçtiğimiz ay yine Saraybosna’da yapılan 7. Risale-i Nur kongresine katıldık. Beş gün boyunca Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Hırvatistan, Karadağ ve Kosova’da ziyaretlerde bulunduk. Türkiye’den gelen iki otobüs dolusu misafirle seyahatimiz Üsküp’ten başladı ve Saraybosna’da noktalandı. Balkanları şehir şehir dolaştık. Sayısız hatıraların ve duygulu anların bolca yaşandığı bu seyahatimizi de sizlerle gelecek sayılarımızda paylaşacağız inşaallah. Rumeli’den bizim de size bir gönül hediyemiz ve hatıramız olacak. Saraybosna’da ölüm kalım mücadelesinin verildiği 90’lı yılların kuşatma günlerinde çok önemli hizmetler gören tünelden özellikle bahsetmek isteriz. Tarihe geçen destanlık bir öyküsü var. İnşallah o da bir dahaki sayıya.

***

Mayıs ayı, Zafer dergisi için yıllardır hep zafer ayı olmuştur. En ilgi çekici başyazı ve araştırmalar bu aya denk gelmiştir. Gelenek bozulmadı. Bu ay da öyle oldu. Özel fetih sayımız oldu âdetâ.

Mehmet Kırkıncı hocamızın “Fatih Sultan Mehmed Han” yazısı, gündemimize oturacak ve geçmişten günümüze uzanacak önemli tespitler taşıyor.

Tarih konusundaki kitaplarıyla yakından tanınan Hüseyin Gökçe, “Surları Aşan Müjde: Fâtih” yazısıyla Zafer okuyucusuna ‘merhaba’ diyor.

Murat Başaran, Zafer okuyucusunun yakından tanıdığı bir isim. “Kulluğunun farkında bir sultan” yazısıyla Fâtih’imizi anlatıyor. Bir yudumda içeceksiniz.

Başyazımız ise, “Benim Adım İstanbul.” Fetih ve Fâtih ağırlıklı bu yazıların ortak özelliği, bilinenlerin dışında yeni bir ruh ve bakış açısı getirmeleridir.

Metin Karabaşoğlu, çok bilinen bir hadis-i şerifin tercüme eksikliğinden dolayı çocuklarımıza karşı davranışlarımıza yansıyan boyutunu ele alıyor.

Prof. Dr. İbrahim Hasgür, kendi alanına giren bir konuyu gayet mükemmel işliyor: “Ayçiçeği ve matematik.” Bu yeni kalemimizin yazısından da layıkıyla istifade edeceksiniz.

Prof. Dr. Âdem Tatlı, çok ama çok hayatî bir konuya cevap veriyor: “Gözler evrime hayır diyor.”

Yazılarına geçen ay başlayan bir yeni kalem daha, Erkan Uysal, “Sindirim mühendisliği” konusuyla dikkatinizi çekecek.

Dr. Yaşar Çil, “Trombositler”i inceliyor. Bu araştırmasıyla, vücudumuzda hayret verici bir seyahate çıkarıyor bizi.

“Hayatın İçinden”de köşesinde Cüneyd Suavi’nin “Bandaj” hikâyesini unutmayalım.

Bir yazar ve okuyucu olarak, yazılarını okurken hayretler içerisinde kaldığım ve her daim yenilendiğim bir yazarımız da Alaaddin Başar. Son aylardaki yazılarına dikkatinizi özellikle çekmek istiyorum.

“Gökten gelen rahmet: Yağmur” yazısıyla Dr. Mustafa Reyhanlı yağmur ile ilgili nefis bir araştırma sunuyor.

Dikkatinizi çekecek bir diğer yazı da Doç. Dr. Kâzım Uysal’ın: “Kur’an’a göre de balık taze yenmeli.”

Ümit Şimşek, kısa ve özlü yazılarıyla her zaman olduğu gibi yine gündeme damgasını vuruyor. 

Banu Yaşar, geçen ay incelediği toplumumuzu sarsan hayatî bir konuya bu ay ise çareler sunuyor.

Sayfalarımız dolu dolu. Okumanız için sizleri bekliyor.

Bu ay yine gündemimiz çok yoğun. İzmir’de, Akhisar’da, İstanbul’da, İzmit’te, Malatya’da ve Gebze’de olacağız. Bu yoğun programlar için dualarınızı bekliyoruz.

Zafer’imiz bu ay abone konusunda özel bir ilgiyi hakediyor. Sesimize ses ve güç katacağına inanıyoruz.

Bizden hareket, Mevlâ’dan bereket…

Not: Başarılı bir ameliyat geçiren yazarımız İbrahim Erdinç Şumnu ağabeyimize geçmiş olsun dileklerimizle şifalar diliyoruz.

Zafer’de yayınlanan yazılar hakkındaki her türlü dilek ve görüşlerinizi zaferdergim@gmail.com adresine bekliyoruz.

Dergideki Yazılar