TR EN

Dil Seçin

Ara

Ekim 2021

post-title

Ekim 2021, 538

PDF DOSYASI

Merhaba değerli dostlarımız, 

Yeni bir yola ve yolculuğa başlıyoruz. Zafer Dergisi, kültür hayatımızda ‘Arkadaş’ çocuk dergisi ile yeni bir sayfa açıyor. Umudumuz, duamız kıyamete dek çocuklarımıza hayırlı ARKADAŞ olması, yeni nesillerin düşünce ve duygu dünyasında, hem dünya hem de ahirete dair olumlu katkılar yapması… Niyet hayır âkıbet hayır diyoruz. Rabbimiz mahcup olmaktan muhafaza etsin. İnşaallah Kasım ayında başlıyoruz.

...

“Yeryüzü, Yıldızlar Ve İkisi Arasında Yaratılmış Sayısız Şey İle Arkadaş” sloganımız, aynı zamanda yayın çizgimizi de ifade ediyor. Yaratılanı Yaratan adına bilen, okuyan ve seven bir neslin yetişmesini istiyoruz. Gördüğümüz kadarıyla piyasada bunu ciddi olarak dert edinen yok. Allah adına okumak deyince yalnızca “Allah’ın kelâmını okumak” anlaşılıyor ve anlatılıyor. Oysa Allah’ın kudret kalemiyle yazdığı “yeryüzü, yıldızlar ve ikisi arasında yaratılmış sayısız şeyler” de Allah namına okunmak için yaratılmış… Zafer Dergisi ile öteden beri takip ettiğimiz bu çizgide, çocuklarımız için de söyleyecek sözümüz var. Çünkü Allah’ı tanımak ve bilmek tüm ilimlerin başıdır; sadece bilimsel verilerle donanmış bir insan, hile ve şüphe kaynağı olur, insanları kendi çıkarı için çekinmeden zarara atabilir. Rabbini tanıyan, nereden geldiğini, nereye gideceğini bilen insan ise bu hayatı meşru çizgide yaşayabilir… “Hesap verme şuuruyla hareket etmek” hayatın her alanı için elzemdir.

Bu sebeple amacımız, Yaratan Rabbimizin adıyla okumak ve okutmak; çocuklarımıza, geleceğin gençlerine arkadaşlık yapmak, bir açıdan sorumluluğumuzu da yerine getirmek... 

Nuri Pakdil’in şu ifadeleri kalbin inşasına öncelik vermemizin gerekçesini güzel özetliyor:

“İnsanın en çok kalbi temiz olmalıdır. Tüm organlarımıza buyuran bir güç var onda. Anlatmaya, yorumlamaya gücümüzün yetmediği bir giz birikimi bu. İnsanı kalbinden tutamadınız mı, görün, nasıl kayıp gidecek elinizden! Kaygan, yabancı madde dolu bir şey olup çıkacak sonunda. Kalbin gereksinmelerine dikkat edilmedi mi emek de, ekmek de yitiriverir anlamını. Ne emek, ne ekmek; önce, kalbiniz bozuluyor çünkü.”

Evlatlarımızın insanî olgunluğa, imanî olgunlukla ulaşacağına inanıyoruz. Madem Allah (cc), meyveyi güneşle insanı ‘söz’ ile olgunluğa taşıyor; okunacak iyi dergiler hazırlamak, çocuklarımızın hayatına katkılar sağlamak için en isabetli iş olacaktır. Zafer Dergisi gibi Arkadaş dergisi de inşaallah okuyucularının hayatlarına çok anlamlı izler bırakacak.

Bir atasözümüzde arkadaşın önemi ve etkisi ne güzel dile getirilir: “İsin yanına varan is, misin yanına varan mis kokar.”

İnşaallah, Arkadaş dergisi çocuklarımıza iyi bir arkadaş ve yoldaş olsun, dünya ve ahiretleri hakkında güzelliklere vesile olsun.

...

Ekim sayımızın sizlere ulaşmasında emeği ve katkısı olan tüm yazarlarımıza, okuyucularımıza teşekkür ediyoruz...

...

Gayret  çalışmak, sefer bizim; zafer Allah’ın...

— Editör

 

NOT:

Eylül ayı içinde Zafer ailemizin değerli üyesi, can yoldaşımız, hamiyetli dava insanı, muhterem Hasan Feyzi Katıöz'ü ahiret âlemine yolcu ettik. Sevenlerine ve yakınlarına sabırlar temenni ediyoruz. Rabbimiz ona ve hepimizin tüm yakınlarına rahmeti, affı ve mağfireti ile muamele eylesin. Tüm sevdiklerimizle cümlemizi Cennetinde buluştursun. Amin. 

Dergideki Yazılar