TR EN

Dil Seçin

Ara

Kasım 2006

post-title

Kasım 2006, 359

Başka Zafer Dergisi Yok!

Zafer Ailesinin değerli üyeleri;

Kış mevsiminin kendisini iyiden iyiye hissettirdiği bir ayı geride bıraktık. Ama neyse ki Ramazan ve Bayram, içimizi tarif edilmez bir sıcaklık ve huzurla doldurdu. Bir dahaki Ramazan ayına kadar maneviyat depomuza umarım yeterli yakıtı almışızdır. Çünkü kış soğuk geçeceği gibi, gerek küresel gündem gerekse ülke gündemi de iletişimsizlik ve kargaşa anlamında soğuk geçeceğe benziyor.

Papa Benedictin konuşmasını müteakip Batı dünyasında giderek belirginleşmeye başlayan İslâm’ın birincil kaynakları olan Kur’ân ve Peygambere (asm) saldırı hızını artırıyor. Biz de bu saldırıya karşı, argümanların özünü ortaya koyan ve hakikatini ifade eden yazılara yer verdik bu sayımızda. Bu çerçevede Veli Karataş ve Veli Sırım’ın yazılarını okumanızı özellikle tavsiye ederiz.

Yine Dr. Senai Demirci ile bu konuyla ilgili olarak yaptığımız röportajı dikkatle okuyacağınızı umuyoruz. Çünkü birbirinden değerli tespitler bu röportajda.

Bu ay ele aldığımız diğer önemli bir konu, Time dergisinde kapak konusu olan evrim: genom benzerliği.” Elif Kıral ve Yıldız Bozkurtun yazılarının, bu konuda konunun İslâm açısından doğru yorumunu size ulaştırdığını düşünüyoruz.

Selim Gündüzalp ise, bu ay, Hac Mevsimine girmekte olduğumuz şu günlerde nefis bir hac yazısı kaleme aldı sizler için. Yazıyı okurken duygularınızın kontrolünüzden çıkmamasına dikkat edin lütfen.

Ömer Baldıkın bu ayki eğitim yazısının konusu ise Dahi nasıl yetişir?’’ Bu ilginç eğitim araştırma yazısını merakla okuyacağınızı umuyoruz.

Ve diğer yazılarının yanı sıra hazır sayfalarıyla derginiz Zafer, bu ay da dopdolu, capcanlı. Rabbimizden bu okumaların hayata etki eden davranış ve tutum alışlara vesile olmasını niyaz ederiz.

Bu arada Abone dönemine girdiğimiz şu aylarda, Zafer Dergisine destek olmanın aslında iman hizmetine ve evimizde yeni yetişmekte olan neslin en güzel şekilde yetişmesine vesile olacağını umduğumuzu hatırlatalım.

Biz bu hizmeti verdiğimizi düşünüyoruz. Eğer siz de böyle düşünüyorsanız, lütfen düşüncenizi eyleme dönüştürmeyi ihmal etmeyin ve bu dergiye abone olun. Başka Zafer Dergisi yok çünkü.

Selçuk Yıldırım’ın okuyucularımız tarafından büyük bir ilgi ile karşılanan Anne Bana Allah’ı Anlat kitabının devamı olan Anne Bana Peygamberimi Anlat çıktı. Peygamberimizin dünyayı şereflendirdiği andan, vefatına kadar geçen süre içinde, yaşanan en önemli olayların tarihî seyri içinde ve çocukların rahatlıkla anlayabilecekleri bir dille anlatıldığı kitap, tıpkı birincisi gibi Ali ve annesi arasında geçen konuşmalardan oluşuyor. Alinin, Anne bana peygamberimi anlatır mısın?” sorusu ile başlayan kitap, zaman zaman annesine sorduğu sorularla heyecanlı bir şekilde akıp gidiyor. İlk kitabı seven ve devamını bekleyen okurlarımıza, serinin bu ikinci kitabını da mutlaka görmelerini tavsiye ederiz.

Aralık ayında buluşmak dileğiyle...

Dergideki Yazılar