TR EN

Dil Seçin

Ara

Ağustos 2023

post-title

Ağustos 2023, 560

Merhaba değerli dostlarımız, 

Ağustos sayımız da güzel ve ufuk açıcı yazılarla dolu. Sizlerden gelen mesajlar bizleri daha da motive ediyor, şevkle çalışmamıza vesile oluyor. Ümit ediyoruz ki, bu yapılanlardan Rabbimiz de razı olur. Zaten şu hayatta amel defterimizi mahşerde yüzümüzü ak edecek işlerle doldurmaktan daha önemli bir şey var mı?

Bu yazıyı yazarken not defterim dikkatimi çekti. İlk aldığımda tertemizdi ama sayfaları boş idi. Tıpkı hayatımızın başında bizim için açılan amel defterimiz gibi… Bebek safiyetinde fakat sayfaları boş bir defter.

Elimize böyle tertemiz bir defter veriliyor. Günler adedince sayfaları var belki de… Biz yaşıyoruz diyoruz fakat bir yandan da o defterin sayfalarını doldurmuş oluyoruz.

Mahşer günü karne günümüz. Defterimiz okunacak ve notumuzu alacağız. 

Değerli yazılarla, yani Allah’ın razı olduğu işlerle dolu bir defter, Cennet kütüphanesine konulmaz mı!..

Ümidimiz de duamız da gayretimiz de amel defterimizde iyiliklerimizin çok olması için… Rabbimiz lütfu ve rahmetiyle kendini tanıyan ve iman edenlerden eylemiş, Sevgili Resulü Hz. Muhammed’e ümmet eylemiş, bunun değerini burada anlayanlardan olalım inşaallah. Hem anlayanlardan hem de ona göre yaşayanlardan…

Kapak konumuz da bu açıdan önemli. İnsanın kalbinde ne varsa dilinden o dökülüyor. İnancı ne ise sözü de ona göre oluyor. Her yaptığımız, her sözümüz bir yandan kaydedilirken, bir yandan da yolumuz buna göre şekilleniyor.

Sözün gücünden bahseden çok özdeyişler vardır. Ama ağzımızdan çıkan söz en başta kendi hayatımızı aydınlatır ya da karanlığa gömer. “Dil ile düğümlenen diş ile çözülmez.” Nice hayatlar bir şehadet kelimesiyle yola gelir; niceleri de bir isyan kelimesiyle yoldan çıkar.

Yaptıklarımızı kaydedip paylaşmak isteriz ya; aslında her sözümüz ve işimiz kaydediliyor. O gün geldiğinde amel defteri sağından verilenlerin yaşadıkları o büyük sevinç ve her şeyin eksiksiz yazılmış olmasına şaşkınlıkları, Yüce Kitabımız Kur’an’da haber veriliyor. 

Rabbimiz o gün sevinenlerden olmayı nasip etsin. 

Ağustos sayımızın hazırlığında emeği ve katkısı olan ve abone olarak dergilerimizin yaşamasına yardım eden herkese teşekkür ediyoruz. Rabbimiz bunların karşılığını en güzel şekilde versin.

Gayret, çalışmak, sefer bizim; zafer Allah’ın…

 

— Editör

Dergideki Yazılar