TR EN

Dil Seçin

Ara

İslamiyet Aleyhine Kitap Hazırlarken Müslüman Oldu: Klaveren

İslamiyet Aleyhine Kitap Hazırlarken Müslüman Oldu: Klaveren

“Aldığım Hristiyanlık eğitimi sebebiyle beni partinin İslam üzerine sözcüsü olarak seçtiler. İslam hakkında bir şey söylenecekse parti lideri Wilders’ten sonra benim sözüm geçiyordu...”

Hollanda’nın aşırı sağcı Özgürlük Partisi PVV’den 2010 ile 2014 yılları arasında milletvekili olan Joram van Klaveren, Müslüman olduğunu ilan etti.

Klaveren, partisi PVV’nin ırkçı söylemleri üzerine partisinden istifa edip kendi partisini kurdu. Ancak 2017 seçimlerinde parlamentoda sandalye kazanamadı. Klaveren, PVV partisindeyken aşırı derecede İslam karşıtı bir politikacıydı.

Klaveren (39), Hollanda Radyosu’nda yaptığı konuşmada nasıl Müslüman olduğunu şöyle anlattı:

“Aldığım Hristiyanlık eğitimi sebebiyle beni partinin İslam üzerine sözcüsü olarak seçtiler. İslam hakkında bir şey söylenecekse parti lideri Wilders’ten sonra benim sözüm geçiyordu.”

“Medyadan etkilenerek Müslümanlara karşı öfke ile doluydum. Bu yüzden İslam’ı eleştirmek üzere bir kitap kaleme almaya karar verdim. Ancak kitabı yazarken yaptığım geniş araştırmalarım esnasında üst üste karşılaştığım şeyler İslam hakkındaki düşüncelerimi değiştirdi. Meğer benim İslam zannettiğim hususların İslam olmadığını, bize böyle gösterildiğini anladım. Meselâ tüm Müslümanların Hıristiyanları öldürmek istediğini düşünüyordum.”

“İslam’ı araştırdıkça kafamdaki tüm önyargılar yok olmaya başladı. Hazret-i Muhammed’in hayatını okudum. Ne kadar kibar, ne kadar yardımsever ve merhametli biri olduğunu; Müslüman olmayanlara bile yardım ettiğini gördüm. İslam sandığım şeyin İslam olmadığını anladım. Daha sonra Hollanda’daki bilgili Müslümanlarla bir araya gelmeye başladım. Bana fark etmeden giderek Müslüman’a dönüştüğümü söylediler. Sonra da ‘artık sen Müslümansın’ dediler. Ben de kelime-i şahadet getirerek Müslüman oldum.”

“İslam’ı sıfırdan öğrenme gayretindeyim. Çünkü din konusunda bebek sayılırım. Kendimi huzurlu ve mutlu hissediyorum.”

NRC Gazetesi’ne “İslam yalandan ibarettir” ve “Kuran zehirdir” gibi İslam aleyhtarı verdiği demeçler sorulduğunda, “Bu ifadelerim tamamen yanlıştı. Elbette pişmanım. O zaman partim PVV yanlış olan her şeyi, şu veya bu şekilde İslam ile ilişkilendiriyordu.” dedi.

PVV’nin eski siyasetçilerinden daha önce Müslüman olan Arnaud van Doom da bir mesaj atarak kararından dolayı Klaveren’i tebrik ederek, “PVV’nin İslam’a dönenleri yetiştiren bir yer haline geleceğini asla düşünmezdim.” dedi.