TR EN

Dil Seçin

Ara

Ocak 2005

post-title

Ocak 2005, 337

Yeni bir yıla başlarken...

Bazı zaman dilimleri insanın iyiye, güzele, hakikate yönelik kendini yenileyebilmesi için iyi bir fırsat sunar. Böyle zamanlarda, geçmişte kaybolmaya yüz tutan hatıraların hayali henüz canlıyken, hayatlarımızı daha insanca, daha güzel yaşayabilme adına neleri yaptığımız, neleri yapmadığımız, neleri eksik bıraktığımız, hangi hatalara ve kusurlara düştüğümüz hususunda sıkı bir iç hesaplaşmaya girmemiz mümkün olur. Bu, hayattan ne istediğimizi ve dahası hayatın bizden ne istediğini yeniden düşünebilmek için anlamlı bir adımdır şüphesiz.

İşte yeni bir yıla başlamak, insanın umutlarını tazelemesi, hatalarını ve yanlışlarını gelecekte tekrarlamamak için manevî bir muhasebe yaparak kendini yenilemesi gibi içinde güzel bir imkân barındırıyor.

Üstelik şu yakın zamanlarda yaşadığımız hadiseler gösteriyor ki, böyle sıkı bir hesaplaşma bütün insanlık için hayatî bir zaruret kazanmış durumda. Hemen yanıbaşımızda süregiden acımasız savaş ve işgal koşullarında ortaya çıkan insanlık dışı tablolar, giderek derinleşen ve yayılan yoksulluğa ve açlığa mahkûm edilen insanlar, çocukların açlıktan, ilaçsızlıktan ölümlerinin neredeyse normalleşmesi ve yine geçtiğimiz yılın son günlerinde BM’nin açıkladığı rakamlara göre 150 bin’e yakın insanın ölümüne yol açan bir felaketin sorumluluğunun bu felaketin yaşandığı ülkelerin yönetimleriyle sınırlı kalmayan, derin bir acı ve utançla yüzleşmek zorunda kaldığımız gerçekleri... Küreselleşen dünya, küresel çapta bir muhasebeye ve insanlık, yaşamanın daha insanî bir hayatı aramakla mümkün olduğunu kavramaya mecburdur. Ümit ediyoruz ki, gelecek herkes için böyle bir arayışa sahne olsun.

•••

Zafer Dergisi, 29. yayın yılına yine ilk yılındaki gibi ümitle, heyecanla ve bilgiyi, güzellikleri paylaşabilme isteğiyle başlıyor. 29 yıldır hakikati ve inandığı doğruları dile getirmenin ve okuyucularıyla kurduğu gönülden beraberliğin verdiği aşk ve şevkle hizmetini sürdüren Zafer Dergisi, bu yıllar boyunca her insanın aslî gündemi olan konuları ele alarak, her biri son derece kıymetli yazarların kaleminden çıkan yazıları sunmaya ve paylaşmaya çalıştı. Bunun için her yaştan ve her kesimden insanın, ailelerin, öğrencilerin, eğitimcilerin aradığı ve severek okuduğu bir dergi olmayı başardı. 29 yıl boyunca kesintisiz yayın hayatını sürdüren dergimizin açtığı hizmet yolunun ehemmiyetini gerek fuarlarda, imza ve sohbet günlerinde yapılan yüz yüze görüşme ve konuşmalarda, gerek mektuplarda siz okuyucularımızın da dile getirmesi bizi son derece mutlu ediyor.

Yeni yayın dönemimizde de, bizi yalnız bırakmayacağınıza inanıyoruz. Bugüne kadar birlikte ortaya koyduğumuz güzel hizmetlerin artarak devam edebilmesi için yine siz okuyucularımızın gayretine, vaktine ve dualarına ihtiyacımız var. Zafer, aboneleriyle yayın hayatını sürdürebilen bir dergi. Bu sebeble aboneliklerinizi gecikmeden yenilemenizi ve çevrenizdekilere, sevdiklerinize Zafer’i tanıtarak ve abone yaparak hayırlı hizmetlere hissedar olmanızı rica ediyoruz. Güzelliklerin paylaştıkça çoğaldığını bilen siz kıymetli ve gayretli okuyucularımıza şimdiden teşekkürü borç biliyoruz.

•••

Bütün okuyucularımızın mübarek Kurban Bayramını tebrik ederiz.

Selam ve sevgiyle

Dergideki Yazılar