TR EN

Dil Seçin

Ara

Ekim 2016

post-title

Ekim 2016, 478

 

Değerli Zafer okuyucuları,

Birlikte 40 yılı geride bırakıyoruz. 41. yılımıza da beraber yürüyoruz sizlerle. Böyle bir niyet ve dergi etrafında topladığı ve bu yolda çalıştırdığı için Rabbimize sonsuz şükürler ediyoruz.

Hepimiz, Cenab-ı Hakk’ın dergâhında beraber el bağlıyoruz, beraber dua ediyoruz her ay. Rabbim 41. yılı da güzelliklerle tamamlamayı nasip eylesin…

Evet, Zafer dergimiz, ülkemizin içinden geçtiği bu kritik eşiklerde çok önemli görevler görüyor. Bunun için Zaferimize sahip çıkmanızı, özellikle bu abone mevsiminde çağrılarımıza cevap vermenizi istirham ediyoruz. Çünkü Zafer Derginizin siz abonelerinden başka dayanağı yok.

Evet, ömrümüz bir toprak, bir bahçe gibi… Bu toprağa güzel şeyler ekmeye geldik, dünyayı iman nurlarıyla cennet misal bahçeye çevirmektir gayemiz. Özellikle Allah için yaptığımız her çalışmanın sadece burada değil, ebedî hayatta da karşımıza çıkacağını çok iyi biliyoruz. İnanıyoruz ki bu yolda yapılan hiçbir gayret, ne dünyada ne de ahirette karşılıksız kalmayacak.

Elhamdülillah, çok şükür, 40 yılı geride bırakmak üzereyiz. Ne güzel der Rabbimiz Kasas Suresinde:

“Allah’ın sana yaptığı iyilik gibi sen de iyilik yap.”

Evet sizi iyilik yapmaya çağırıyoruz. Çevremizde Zafer’den haberi olmayan nice okuyuculara, insanlara, öğretmenlere, öğrencilere ulaştıralım onu.

Bazen küçük bir hareket bir insanın hayatındaki olumlu değişimi hazırlar. Bazen bir küçük söz insanın kışını yaza çevirir. Bazen okunan bir Zafer sayfası hayata iman katar, hayata temiz bir sayfa açmaya vesile olur…

Bir okuyucumuz aktardı:

Zafer’in bir sayısını cebinde taşıyormuş. Girdiği dükkânda bir başka müşteri onu fark edip almış. Birkaç yerini okuduktan sonra söylediği şu olmuş: “Bu dergiden benim niye haberim olmadı ki daha önce?”

Evet, çevremizde bu soruyu soracak çok insan var. Çünkü insanların Zafer’e ihtiyacı var. Bu hayatın, bu sınanma dünyasının kritik eşiklerinden Kur’an’la, Allah’ın Elçisi’nin rehberliğiyle, imanla, sadakatle, gayretle, Zaferle çıkacağımıza inanıyoruz.

Zafer size enfes bir Ekim sayısı hazırladı. İnşaallah siz de bu sayıyı elinizde almakla kalmayın, bu güzelliği başkasıyla da paylaşın.

Haydi inşaallah; ekim sayımızla beraber birlikte de ekim faaliyetine başlayalım. Gönül tarlalarına ve fikirlere Zafer’deki hakikatleri ekelim, çevremizde arayış içinde olan nice insanı Zafer’e abone yapalım. 

Evet, Zafer 41. yılına kanat açarken sizi de yanında görmek istiyor. Bir araya gelmek bir başlangıçtır. Haydi o zaman, rıza-yı ilahiye varmak için el ele, gönül gönüle bir burca daha Zafer bayrağı daha dikelim.

Bu sayıda emeğiyle, dualarıyla katkısı bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Ekim sayımız hayırlara vesile olsun inşaallah.

Bizden hareket, Mevla’dan bereket…

 

Hazreti Ömer (ra) bir adamın bir başkasını övdüğünü duydu. Sordu:

“Bu adamla yolculuğu var mı?”

“Hayır”

“Ticarî ortaklığın var mı?”

“Yok”

“O halde sabah akşam bir arada bulunan kapı komşusu musunuz?”

Adam bu soruya da “hayır” deyince Hz Ömer (ra) ona şöyle dedi:

“Vallahi sen onun hakkında hiçbir şey bilmiyorsun, tanımadan methediyorsun.”

“İşte size asr-ı saadetten çok güzel bir öykü.

 

 

Dergideki Yazılar