TR EN

Dil Seçin

Ara

Ağustos 2018

post-title

Ağustos 2018, 500

 

Merhaba sevgili okuyucularımız,

Güzel bir mevsimin güzel bir sayısıyla yeniden merhaba.

Hiçbir şeyin tesadüfen olmadığı bir âlemde yaşıyoruz. Sözgelimi ne zaman bir akvaryuma rastgelsem seyretmekten acayip lezzet alırım… Ve düşünürüm: yarattıklarını güzelliklerle donatan Allah (cc), bu küçücük balıkları o kadar sanatlı, süslü, renkli yaratıyorken, kocaman balıkları genelde sade yaratır… İşte buna bakar ve o küçük balıkların akvaryumlarda seyredilip tefekkür edilebilmesi için böyle yaratıldıklarını düşünürüm… Aynı şekilde, yazın insanların içine dışarılara çıkma arzusu verilirken, dışarıda da rengarenk bir dünyanın hazırlanıyor olması tesadüf olamaz… Aman kaçırmayalım! O çiçeklerin hayran bırakan güzellikleri, renkleri, şekilleri tek tek vaktini vermeye, nazarına almaya değer… Hem de çok değer…

Bir düşünüre, seyahate çıkmak üzere olan öğrencisi “Neyi tavsiye edersiniz?” diye sormuş. O da “Yanına gözlerini almayı unutma…” cevabını vermiş. Sözümüz eksik kalmasın; sizi sadece gözünüzü açmaya değil, gözünüzü Allah adına açmaya davet ediyoruz. Bir çiçeğe, bir böceğe, bir yaprağa.. Allah adına bakmaya; ona Allah’ın nasıl şekil verdiğine, renk, koku, hepsinden değerlisi de nasıl hayat verdiğini düşünmeye çağırıyoruz.

İnsanlara, canlılara, bitkilere, dünyaya, her şeye Allah için bakmaya çağırıyoruz. Hayatsız tohumlara, yumurtalara hayat veriliyor. Şekilsizken harika şekiller veriliyor. Kokusuzken koku, renksizken renk veriliyor… Asıl görülesi, düşünülesi bunlar değil mi!?. İşte bunları veren, tercih edip yapan Allah adına bakmaya çağırıyoruz. Gerçek dünya, ancak Allah adına baktığınızda gördüğünüzdür. Selimiye’yi Sinan’dan habersiz gezmekle, Sinan’ı bilerek gezmek aynı şey değildir… Selimiye Camii, Sinan’ı bilince mimari bir eser olurken, tesadüfen oluştu nazarıyla bakılsa bir taş yığınından ibaret olur… Bir mimari eseri, bir taş yığınına çeviren bu tesadüf nazarı, Allah adına bakmayınca da her şeyi bir anlamsız yığına çeviriyor…

Aslında bu çağırdığımız dünya, onu bulmak için geldiğiniz dünya; Allah Elçisi’nin de (asm) çağırdığı dünya… Bunun için diyoruz ki, bakışınızı değiştirin, tesadüfü hayatınızdan çıkarın ve öyle görün… İlk sayısından bu yana Zafer olarak bu gerçek dünyayı, gerçek hayatı görmeye davet ediyoruz ve edeceğiz inşaallah.

Şimdi Hac zamanı.

İslam Âlemi için birlik ve beraberliğe, birbirimizi daha yakından tanıyıp anlamaya vesile olmasını niyaz ediyoruz. Kurban Bayramınızı da şimdiden tebrik ediyoruz. Madem Hac mevsimindeyiz; Hacı adayı kardeşlerimiz o kutsal mekânlarda Zemzem içerek ferahladıkları gibi, biz de ‘çam sakızı çoban armağanı’ kabilinden sizlere Zemzem yazısı ikram edelim dedik. Umarız o bereketli mekânlara dikkat çekmeye ve o mübarek yerlerde Allah’a ibadet etme arzusunu coşturmaya sebep olur… Bu sayımızda emeği geçen tüm yazarlarımıza ve katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Bayramınız bayram, kurbanınız kabul olsun.

Abone konusunda bir kişiyi abone yaparak da olsa yardımızı bekliyoruz. Gayret, çalışmak, sefer bizim; zafer Allah’ın…

Selam ve muhabbetlerimizle…

 

 

Dergideki Yazılar