TR EN

Dil Seçin

Ara

Ocak 2017

post-title

Ocak 2017, 481

 

Selamun aleyküm,

Sizlerle 2017 Ocak çok şükür. Taze Bismillah. Yâ Rab Sevgili Resul hürmetine Zafer'in 41 yıllık gayret ve duasını ümmet için, sahabeler için kabul eyle. Amin (*)

 

Değerli Zafer okuyucuları,
Hepinize gönülden dualar ve selamlar... Sizleri bahtiyar bir yolun yolcusu biliyoruz, yol arkadaşı biliyoruz. Az değil tam 40 yıl beraber yürüdük, bu davaya gönül verdik. Şimdi 481. sayımızla beraber 41. yılımıza da sizlerle merhaba diyoruz. 
Teşekkür ederiz sizlere. Şükürler olsun Rabbimize. 

...

O Rabbimiz ki, sevilmeye en lâyık olandır. Gönlümüze Onu koyduktan sonra, başka şeyler de değeri kadar yer buluyor zaten. 
Değişen dünyada, değişmeyen gerçeklere yöneldik. Gün gün değişen bir hayattan değişmeyen bâki bir hayata yol aradık. Her şeyi değerince görmeye, göstermeye çalıştık.

Kur’an’ın emrini tutup “akletmek, düşünmek, kıyaslamak” adına sorular sorduk. Bir atoma giremeyen tesadüf, insanın hayatına girmesi düşünülebilir mi?.. Bu şuursuz mahlukatı, bu planlı ve hikmetli işlerde çalıştıran kim?.. Dedik…

İşte 40 yıl boyunca Zafer, incelikli bir üslup ile sizleri böyle güzel bir yola çağırdı. 

Dünyadan, kâinattan okuduğumuz Allah’ın cismani ayetlerini önce sayfalarımıza, sonra sizlere taşıdık.

İnsanları düşündürmemek üzere kurgulanan modern hayatın içindeki insanlara, en basitinden, bir fabrikanın sahibi olur da, bal fabrikası arının, meyve fabrikası ağacın, süt fabrikası ineğin sahibi, yaratanı olmaz mı.. Diye dikkatleri, düşünceleri uyandırmaya çalıştık. Âlemler Rabbini bildirmeye ve sevdirmeye çalıştık.

Sofraya konulan çorbada, sadece aşçının mahareti yoktur, sevgisi de vardır. Zaferdeki yazılar da böyledir. Her bir yazarımız da yazılarını gönül mürekkebiyle yazıp yolladı. Zafer Dergisi denilince okuyucularımızın samimiyet ve sıcaklık hissetmeleri bundandı…

... 

En zor şey belki insanın ruhunu terbiyesidir. Ruhumuzu terbiye eden, karakterimize, ahlâkımıza tesir eden Kuran’ımız var çok şükür. Onun aydınlığında yol aldığımızda, Sevgili Peygamberimizin (asm) rehberliğinde yürüdüğünüzde her şey daha güzel oluyor ve olacak inşaallah.

Ne güzeldir şu söz:

“Annesinin, babasının kalbini kazanmışlara müjdeler olsun ki, Allah onların ömürlerini bereketlendirecek.”

Kalp kazanmak ne güzel bir kazanç. Zafer’le kalp kazanmaya çalışan nice okuyucumuz var biliyoruz. Ulaşılan 7’den 70’e her gönülle, Zafer’in yayınlanma gayesi gerçekleşmiş oluyor… Hamd ediyoruz...

Evet, tüm bu hayırları, güzellikleri, gönül dostu okuyucuları nasip ettiği için Rabbimize hamd ediyor; ilk günden şimdiye kadar Zafer’e emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Bu güne kadar destek olan sizlere, ‘Zafer’imizi bu yolda yalnız bırakmamanızı istiyoruz.

Şimdi gayret zamanı bismillah diyelim…

Bizden hareket, Mevla’dan bereket...

…..

(*) Rahmetli Selim Gündüzalp’in, takdim yazısını yollarken başına yazdığı dua. Rahmete vesile olması niyetiyle, kendi notuyla birlikte paylaşalım istedik.

 

 

Dergideki Yazılar