TR EN

Dil Seçin

Ara

Temmuz 2004

post-title

Temmuz 2004, 331

Okumak için iyi bir zaman...

Yoğun çalışma temposundan yorulmuş insanların bir parça dinlenmek, belki biraz da kendini dinlemek amacıyla farklı tatil beldelerine aktıkları şu günler, hayatın tatile çıkmadığını bilenler ve—yazarımız Tarık Sühanın bu sayıdaki yazısında ustalıkla dile getirdiği gibi—“düşüncede tatile çıkmamış” olanlar için okumanın ve tefekkürün cömert vakitlerini sunuyor. Aslında ister çalışıyor, ister tatilde olalım, “ömür sermayesi pek az, lüzumlu işler pek çok” olduğuna göre, ömür sermayesini bereketlendirecek işleri erteleyemeyiz. Bu hassasiyeti taşıyan okuyucularımız için, okumanın ve düşünmenin kapılarını aralayacak birbirinden güzel yazıların olduğu bir sayı hazırladığımıza inanıyoruz:

    •     Dr. Yusuf Karaçay, anne babanın, insanın davranış biçimleri ve hayatı üzerindeki etkilerini kaleme aldığı yazısında son derece mühim tespitler ortaya koyuyor. Muhakkak okuyunuz.

    •     Danimarkada yayımlanan bir bilim dergisinde, Lars Due Arnov imzasıyla yer alan Kuran Bilimi Kurtardı” adlı makaleyi Bekir Şahinin tercümesiyle sayfalarımıza taşıdık. Makale, İslâm’ın bilime nasıl kaynak teşkil ettiğine, bilim sahasında sahip olduğumuz bilgi birikimini İslâma ve Müslüman bilim adamlarına borçlu olduğumuza dair yabancı” bir ağızdan bilgiler sunuyor.

    •     Metin Karabaşoğlu, Hz. Peygamber döneminde yaşanmış herhangi bir özel hadisede veya savaşta pek de öne çıkmayan, nisbeten gerilerde duran, o yüzden Asr-ı Saadetteki büyük olayların akışı içinde, insanın çoğu zaman farkına dahi varmadığı bir sima olarak Hz. Osman, bütün bunlara rağmen neden makamca en üstün üçüncü sahabi olarak kabul olunmaktadır?” sorusunu soruyor ve hayâ sahibi olmanın insanın manevî yükselişindeki rolünü anlatıyor.

    •     Tarık Süha, Tatilden Dönme Vakti” yazısında, çalışmanın ve tatilin hayatlarımızdaki yerini farklı bir bakışla ele alıyor.

    •     Sami Uslu, faiz” hakkında en çok merak edilen ve okuyucularımızın kendisine yönelttikleri sorulardan bazılarını cevaplandırıyor.

Selam ve sevgiyle...

Dergideki Yazılar