TR EN

Dil Seçin

Ara

Eylül 2017

post-title

Eylül 2017, 489

 

Değerli Zafer dostumuz, bu ay da sayfalarımız ilgiyle ve zevkle okuyacağınız yazılarla dolu.

Bazıları gönül tellerinize dokunacak, bazıları düşündürecek...

Zafer’de her ay ümit içinde tazelenen bir kıpırdanış var. Baharın çiçeklerinin birden her yeri sarmaları gibi sessiz sedasız süren bir yolculuğumuz var…

Derdimiz, gönüllere bahar esintileri taşımak. İçinizde bir iyilik, bir gayret, bir şevk tohumunun uyanmasına vesile olmak.

Eylül sayfalarımıza kısaca bakalım:

Akın Aysan yazısında tohuma farklı bir açıdan yaklaşıyor. Zaman denilen ülfet perdesinin aralanmasıyla, tohumun küçüklüğünün içindeki çok büyük şeylere nazarımızı çeviriyor. 

Alaaddin Başar, Batı medeniyetinin sadece dünya değil, ebedi hayatımıza yönelik etkilerini konu alan çok önemli konulara değiniyor.

Selim Gündüzalp bu ay kısa özlü bir yazı ile gönlümüze misafir oluyor ‘deniz ve biz’ diyor. İçimizdeki denizlere yelken açıyor…

Ve kader konusuna giriyoruz. Bu ay, bu önemli konuya bir giriş yazısı başlamak istedik. Gelecek aydan itibaren ise Yusuf Yalçın’ın kaleminden okuyacağınız seri yazılarda kaderi ve kaderinizi bulacaksınız.

Gelelim gönül tellerinize dokunacak bir başka yazı da Niyazi Beki’nin tercüme şiiri. Anne yüreği gibi dokunaklı konuşan bir ses duyacaksınız bu sayfada…

Volkan Tuzcu gündemi daima meşgul eden bir konuyu, sinek kanadı üzerine yapılan çok yeni bir araştırmayı yazarak, bu meseleye damgayı vuruyor.

Fatih Satıl, çölde su toplama teknikleri üzerine yapılan araştırmalarda örnek alınan bir böceği anlatıyor. İlginizi çekecek.

Ayten Yadigâr, günümüz dünyasının tezatlarını ve yaşamak zorunda olduğumuz tabloyu çiziyor ve bu tablo karşısındaki tutumumuza dair yazıyor.

Sefa Saygılı’nın konusu; ellerimiz. Bir solukta okuyacağınız güzel bir tefekkür yazısı!..

Ağrı çekmek iyi mi, kötü mü derseniz, Hakan Atalgın’ın  yazısı size ilaç gibi gelecek.

Şadi Eren Kur’an ışığında cesaret ve imanı anlatıyor.

Günlük hayatta kullanılan tehlikeli sözler var. Mehmet Paksu, “kader utansın” demeden önce durup düşündürecek bir yazı yazdı…

Adnan Kalkan bu sayıda, üniversiteye başlayacak olan gençlere tavsiyelerle karşımızda.

Muhittin Yenigün, Ramazan Sodan, Dr. Selçuk Eskiçubuk, Dr. Mustafa Reyhanlı ve tarihi konularda araştırmalarıyla İsmail Çolak her biri ayrı tattan yazılarıyla gönül soframızı donatıyorlar. 

Yüksel Karahan, Ahmet Zafer, Ayşe Zehra, Osman Suroğlu ve Namık Onsekizoğlu her daim katkılarını hayırla yâd ettiğimiz kalemler...

Ve sözü yazılara bırakma zamanı… Buyrun.

...

Evet Zafer lâzım. Zafer’in devamı için sizlerin sahip çıkmanız da lazım. El ele verince, yükler hafifliyor.

Zafer de sizden yeni dostlara ulaşmanızı istiyor ve bu yükü birlikte omuzlamaya çağırıyor.

Bu sese kulak verenlere, gayret edenlere selam olsun.

Bizden hareket, Mevlâ’dan bereket diyoruz.

 

 

Dergideki Yazılar