Mart 2019
Merhaba sevgili okuyucularımız,
Zaman hızla akarken, aylar da birbirini kovalıyor. Sizlere hep daha güzel bir dergi ulaştırmaya çalışıyoruz. Ulaştırmak derken Şubat sayımızla birlikte bazı iyileştirmeleri hayata geçirmek de nasip oldu.
Şimdiye kadar postalama en büyük problemimizdi. Derginin baskıdan gelmesi, postaya verilmesi, postada takılması vs derken sizlerin elinize ulaşması bazen o ayın sonunu buluyordu. Çok şükür Şubat sayımızdan itibaren artık derginiz ay başında elinizde olacak inşaallah.
Rabbimiz Zaferimizin hayırlı hizmetlerini çoğaltsın.
...
Her şey güzeldir, ya bizzat güzeldir ya da sonuçları açısından... Bu güzellikleri görebilmek iman gözüyle bakmaya bağlıdır.
Allah adına bakılınca her şeyin gerçek yüzü, hikmeti anlaşılır, hayat anlam kazanır. Her şeydeki güzelliği görmek insanı hayata bağlar...
Buna iman terapisi de diyebiliriz aslında.
Bir okuyucumuz, "Psikoloğa gidiyoruz, Zafer'de okuduklarımıza benzer şeyleri dinliyoruz, sonra da parasını ödeyip geliyoruz" demişti.
Evet demek ki, Zafer her ay bir nevi terapi yapıyor diyebiliriz.
Hayata, yaşananlara anlam kazandırmak; insanın varoluş ile ilgili sorularına cevap vermek; insanı korkularından emin edecek, umduklarını verebilecek, her an onu himaye edip yaşatan Rabbini tanıtmak.. bu açıdan bakınca en alâ terapi olmuyor mu!..
Evet 43. yılımızdayız ve okuyucularımızdan gelen bu minvaldeki teşekkür mesajları maksadın hasıl olduğunu, yolumuzun doğru olduğunu gösteriyor. İnşaallah dualarınızla bu yolda daha nice yıllar yürüyeceğiz...
...
Mart sayımızda emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz.
Duamız, bu sayımızın da nice hayırlara, güzelliklere vesile olması...
...
Evet, gayret, çalışmak, sefer bizim; zafer Allah'ın...
Selam ve muhabbetlerimizle.

Her Şey Güzeldir
Meselâ, hayatın bizzat güzel olmasına karşılık ölümün güzelliği hüsn-ü bilgayrdır. İman ehli için, ölüm, “Cennet bahçelerinden bir bahçe” olmakla dünya güzelliklerini gölgede bırakan bir güzelliğe sahiptir.

Settar: Deri'n Örtü
Deri’n bir örtü içinde geziyoruz, şükür. Öyle bir örtüş ki deri, hem örtüyor hem örtüşünü örtüyor. Bizi utandırmadan gezdiriyor insanlar arasında. Hem utanabileceğimizi hem utandırabileceğimizi unutturarak yapılıyor bu örtüş… Sen ne güzelsin ey Settar! Sen ne çok güzelleştirirsin!

Yeni Yaratılmış Yağmur
Yağmur rahmettir, hayattır. Yeryüzünde canlı varlıkların, özellikle de insan hayatının olmazsa olmazıdır. Allah, oluşum aşamasından fiziksel özelliklerine kadar yağmuru mucizevî bir yaratışla yaratır.

Işıktan Besleniyoruz / Fotosentez Fabrikası
JAN BAPTİSTA VAN HELMONT, bir filozof ve bilim adamıydı. Tabii 17. yüzyılda ne kadar bilim adamı olunabilirse o kadar bilim adamıydı. Fakat bütün gerçek bilim adamlarında olması gereken iki önemli özelliğe sahipti: Merak ve sabır!

Orta Asyalı Bitkiye İade-i İtibar: Kenevir
Kenevir, 18. yüzyılda Amerika’da zorunlu olarak yetiştirilmeye başlanmıştır. Hatta o dönemde kenevir üretmeyen çiftçi hapse bile atılıyordu. Ne gariptir ki bugün bu bitkiyi üreten hapse atılıyor!.. Son günlerde Kenevir bitkisinin yeniden gündeme gelmesi ile birlikte bitkiye olan bakış açımız da bir anda değişiverdi ve bitki eski itibarına kavuştu.

“Ham!” Madde
İnsan, “kâinatın son ürünü”nü ağzında öğütüyor, dişlerinde parçalıyor, midesinde eritiyor. Tüketiyor. Eksiltiyor. Peki ama ne üretiyor?

Sırlı Bir Madde ve İki İnsan: Tesla ve Bediüzzaman
Tesla’ya göre Einstein esir maddesini kabul etmeyerek hayatının en büyük hatasını yapmıştır. Gelecekte birçok garip keşifler esir maddesi ve enerjisi ile ilgili olabilir mi?

Yaşadıklarımızdan Öğrendiğimiz Çok Şeyler Var
Yaşamak, yaratılanların arasına karışmak değil mi!.. Ya da yaratılanlara karışmazsan yaşamaktan söz edilir mi!? Allah’ın o her şeyi kuşatan rahmetini görebilmek değil mi yaşamak!..

Beyindeki Karmaşık Ama Mükemmel İletim Sistemi
1.300 gram kadar gelen beynimizde 100 milyar sinir hücresi (nöron) ve bunun 10 katı kadar destek olan glia hücreleri mevcuttur. Her bir nöron, başka bir nöronla yaklaşık 10 bin bağlantı halindedir. Bu bağlantıların toplam sayısı ise 10 üzeri 15 (1 katrilyon) gibi hayal edemeyeceğimiz büyük bir rakama ulaşır.

Peygambere İman Etmenin Gereği
PEYGAMBERİN ağzından çıkan sözün bağlayıcılığı konusuna hiç kimsenin itirazı olmamalıdır, görünürde de yok gibidir. Fakat zamanımızın hararetli tartışmaları, Müslümanları, problemlerinin çözümünde Peygamberlerine yönelmek ve ondan gelen her şeyi tereddütsüzce kabul etmek konusunda bir çekingenlik içine itmiştir. Bunun görünürdeki başlıca nedeni, hadislerin sıhhati hakkında vücuda getirilen tereddütlerdir.

Modernleşme Baskısı ve Eğitim: Ladakh Örneği
Bilginin kuşaktan kuşağa aktarılması da eğitimin bir başka boyutudur. Ladakhlılar büyüklerini izleyerek giyim ve barınak ihtiyaçlarını kendilerince nasıl karşılayabileceklerini öğrenirler. Eğitim yerel odaklı ve yaşanan hayatla iç içedir. Modern okullarda ise bu tür bilgi verilmez. Çocuklar ekolojik toplumdan ziyade teknolojik toplum şartlarına göre yetiştirilir. Okul geleneksel yeteneklerin unutulduğu, daha kötüsü küçümsendiği yerlerdir.

Sultan II. Abdülhamit'in Çağını Aşan Köprüleri
Sultan II. Abdülhamid yeniliğe açık, bir proje padişahıydı. Çağını aşan ufka ve vizyona sahipti. Devletin içinde bulunduğu ağır şartlara rağmen hayal ötesi büyük projelere imza attı.

"Kötülüklere Neden Engel Olmuyor?"
Şerleri, kötülükleri yaratmak değildir kötü olan, onları işlemektir. İnsan ister, Allah yaratır. Böylece insan mesul olur, hesap verir.