TR EN

Dil Seçin

Ara

Temmuz 2021

post-title

Temmuz 2021, 535

PDF DOSYASI

Merhaba değerli dostlarımız, 

Temmuz sayımız hayırlı olsun inşaallah. Çok şükür Rabbimize. Farkında olduğumuz ve olmadığımız tüm nimetleri, iyilikleri için şükürler olsun.

Bu ay içinde Kurban Bayramını da idrak edeceğiz. Şimdiden bayramınızı tebrik ediyoruz. Rabbimiz kurbanlarımızı yakınlığına vesile etsin. 

Kurban, yakınlığı, yakınlık kazanmayı ifade ediyor; “Allah’ın rızasına, hoşnutluğuna yakınlaşmak” niyetiyle ifa ettiğimiz bir ibadetimiz. 

Rabbimiz elbette niyetimize bakıyor, Onun için yaptığımız fedakârlıklar, Ona olan muhabbet ve yakınlığımızın da göstergesi oluyor. Zaten insanın sevgisini, sevdiği için yaptıklarından daha fazla, onun için vazgeçtikleri gösteriyor. 

Hz. İbrahim (as), canından fazla sevdiği oğlundan vazgeçebilmişti. Oğlu Hz. İsmail, hayatından vazgeçebilmişti. Allah’ın o has kulları, böylesine zor bir imtihandan geçtiler ve kazandılar. Allah’a olan bağlılıklarını tüm âlemlere gösterdiler. 

Buna karşılık bizim sınavımız daha kolay gibi. Rabbimiz kulları için “kolaylık diliyor, zorluk dilemiyor.” Bu rahmet tecellisi ile, Hz. İbrahim ve Hz İsmail’e nispeten, bizim imtihanımız zor değil. 

Bizler bu yakınlık niyetimizi ve duamızı, kurbanlıklarla gösteriyoruz. Ayrıca, bize verilen maddi-manevi imkânlarımızı ve yeteneklerimizi de Rabbimizin rızasına yakınlaşma vesileleri yapabiliriz. Madem her “nimetin şükrü, kendi cinsinden olur”; zenginliğin şükrü bol sadaka vererek, Allah yolunda harcayarak; ilmin şükrü insanlara öğreterek; sağlığın şükrü, Rabbimizin bize yaptığı gibi mahlukatına iyilikler yaparak, rahmetine, affına ve lütfuna yakın olabiliriz.

Bir de güzel haberimiz var. Dergimizin yazılarının İngilizce çevirileri yapılıyor ve bunları sitemizde yayınlamaya başlıyoruz. 

Seçtiğimiz yazıların İngilizce tercümelerine herkes sitemizden ulaşabilecek. Böylece dergimizin içeriklerini tüm dünyada pek çok insanın istifadesine sunmuş olacağız. 

İleride nasipse arşivimizin, farklı dillere de çevirilerini yaptırmak istiyoruz.

Zafer’de işlenen konular insanın ekmek ve su gibi ihtiyacı olan, olmazsa olmaz konular. Bu sebeple de ne kadar çok okuyucuya ulaşabilirsek o kadar insana faydamız olacak. Hayatlarında olumlu değişiklikler olacak, belki ebedi hayatları kurtulacak.

İşte bu niyetimizden dolayı, en küçük bir gelişme bile bizlere büyük sevinçler yaşatıyor. 

Peygamber Efendimizin (asm) buyurduğu gibi “insanların hayırlısı insanlara hayırlı olandır.” Zafer Dergisi ile insanlara hayırlı olmaya çalışıyoruz ve bunda da yazarlarımızdan abonelerimize kadar her birimizin hissesi var.

Dergimizin hazırlanmasında emeği katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun.

Gayret, çalışmak, sefer bizim; zafer Allah’ın…

 

— Suat Ünsal

Dergideki Yazılar