TR EN

Dil Seçin

Ara

Nisan 2011

post-title

Nisan 2011, 412

 

Sevgili Zafer Dostları;

Geçen ayın gündeminde büyük ölçüde Japonya vardı. Bir yandan depremin, bir yandan tsunaminin bir yandan da nükleer serpintinin vurduğu Japonya, bir anda herkesin gözlerini bu ülkeye çevirmesine neden oldu. Kıyamet sahnelerini çağrıştıran görüntüler, dünyanın nasıl büyük tehditlerle yüz yüze olduğunu, her an her yerde bizi rahatsız edecek gelişmelerin meydana gelebileceğini, Japonya’dan ne kadar uzakta olursa olsun hiç kimsenin oturduğu yerde çok da rahat etmemesi gerektiğini ders verir gibiydi.

Öte yandan, başta Libya olmak üzere Arap ülkelerinde yaşanan çalkantılar geçen ay da bütün hızıyla devam etti. Büyük devletlerin kendi lehlerine rol çalmaya çalıştıkları bu süreçte, umarız ki, bu ülkelerde yaşayan halkların refah ve mutluluğuna yönelik sevindirici gelişmeler olur.

Gelelim, dergimizin Nisan sayısına...

Bu ay, bizim için gerçekten tam mesai çalıştığımız bir ay oldu. 11-13 Mart tarihlerinde düzenlenen Kuran-ı Kerim ve hadislerdeki bilimsel mucizeler sempozyumunu sizler için üç gün boyunca takip ettik. Sempozyumla ilgili ayrıntılı bilgileri, sayfa 8’de bulabilirsiniz.

Bir diğer önemli konu başlığımız: infak... Konuyla ilgili derinlikli yazısında Dr. Senai Demirci, Hızır-Musa kıssasını infak açısından sizler için yorumladı.

Hemen takip eden sayfada “Kırıntı” adlı öyküsüyle Cüneyd Suavi, kendisine has üslubuyla gönülleri cilalamaya devam ediyor.

Uzun zaman sonra tekrar yazı gönderen Ayten Yadigâr hanımefendi, Japonya’nın akıl ve gönül dünyasına düşürdüklerini siz sevgili Zafer okuyucularıyla paylaşıyor.

Bunların dışında, inancımız o ki, daha pek çok yazıda türlü sorularınıza cevap, merak ettiğiniz konulara açıklama ve gönlünüzü ferahlatacak bilgi ve paylaşımlar sizleri bekliyor.

Dergi ve yazılarla ilgili her türlü öneri, dileklerinizi zaferdergim@gmail.com adresine bekliyoruz.

Önümüzdeki ay buluşmak dileğiyle hepinizi Allah’a ısmarlıyoruz. 

 

 

Dergideki Yazılar