TR EN

Dil Seçin

Ara

Aralık 2014

post-title

Aralık 2014, 456

Merhaba değerli dostlar ve çok sevgili Zafer okuyucuları..

Bir güzel sayımızı daha hayırlısıyla ulaştırdık size.. Emanet ettik gönlünüze ve elinize…

Şükürle ve hamdle doludur şimdi kalbimiz. Uçuyoruz sevinçten.

Yeni yeni kalbler fethedilecek, yeni yeni dostlar kazanılacak diye..

Zafer Dergimizin bu yanı da, apayrı bir hizmet yönü doğrusu..

Bekliyoruz bakalım bu ay aramıza kimler katılacak.. Ve Zafer’i okuduklarında, onlar neler hissedecekler…

Hiç tanımadığımız onca insanla gönül bağı kurmanın ve merhabalaşıp tanışmanın bir vesilesi oluyor çok şükür. Zaferimizin bu yönünü biz çok seviyoruz..

Bu küçük insan, koca bir kâinat olduğuna göre, bir düşünün şimdi… İşte bu kıymette bir insanın hayatının değişmesine, belki de mahşerde kurtuluşuna sebep oluyorsunuz… Bunun ecri ve sevabı bambaşka. Ruha ve kalbe verdiği huzur da öyle…

Kırmadan, kızmadan hakkı ve hakikatı anlatıp, söylemek… Göze bakıp, kalbe seslenmek incelikli bir metot… Bir güzel insana daha ulaşmak hayatı anlamlı kılıyor.

Niçin yaratıldığımızı ve neden bu dünyada olduğumuzu bilmek ve öğrenmek biricik meselemiz.

Kısa bir süre sonra, ölümle ayrılacağız bu misafirhaneden. Giderken yanımızda götürebileceğimiz en anlamlı ve ebediyet yurdunda geçer akçe olan tek şey bu: Sağlam bir iman ve sarsılmaz bir itikad.

Şu geçici dünyada buna destek ve kuvvet veren gayretlerin, faaliyetlerin içinde olmak kadar güzel bir şey var mı?

Rabbimizin razı olduğu ve bizden de istediği hal ve vaziyet bu değil mi?

Kur’an’ın yolu, metodu da bu değil mi?

Şu zarar ve ziyan asrında Rabbimiz, bizden hakkı ve sabrı tavsiye etmemizi istiyor. Hem de yumuşak bir dille ve hikmetle insanlara ulaşmamız öğütleniyor. Bu zamanın manevi cihadı bu. Bu da bilgiyle oluyor..

Bağırıp çağırarak, kırıp dökerek ve cehaletle olmuyor. İlimle oluyor.

Bunun içindir ki; yazarlarımızın her birine ayrı ayrı teşekkür borçluyuz. Yazarken neler yaşadıklarını gayet iyi biliyoruz. İlim rütbesi, her rütbenin üstündedir, diye boşuna söylenmemiş. Çilesi kadar, manevi zevki de var bu işin çok şükür..

39. Yayın yılımıza girerken, ta en başından beri, bu yolda beraber yürüdüğümüz dostlarımız var. Hem yazar, hem de okuyucu olarak… Hepsine ve hepinize dualar ediyoruz… Bizi hiç yalnız bırakmadınız destekçimiz oldunuz, teşvikçimiz oldunuz. Unutmuyoruz bu himmet ve gayretlerinizi.

Bunca insan, bunca kalem erbabı; her ay; günler, geceler boyu yeni bir konunun izini sürüyor. Sonunda yakaladığı bir hakikatı yazmak için çırpınıyor. Size ulaşması için çabalıyor, çalışıyor.

Az şeyler olmuyor arka planda… Kırka yakın imza her ay yeni konular ve buluşlarla karşımızda. Bunlar sadece akla hitap eden kuru bilgiler de değil. Kalbimize ve aklımıza seslenen mârifetullah dersleri bunlar. Bu vesileyle yazarlarımıza bir kere daha teşekkür ediyoruz..

Neden mi?

Kıymetli çalışmalarını ve bereketli vakitlerini bizlerle paylaştıkları için. Bazıları, ailelerine bile zor vakit ayırıyor, o kadar yoğunlar biliyoruz… Yıllardır yaz kış demeden onca iş güç içinde ve bir de hastalıklar arasında, Zafer’e yazı yazmayı ulvi bir görev biliyorlar… Rabbimiz razı olsun onlardan.

...

Her gün ayrı bir nimet..

Her nimet te ayrı bir şükür istiyor..

Sizlerle halleşiyoruz bu sayfada. Haberimiz oluyor paylaşıyoruz. Derdimiz oluyor dertleşiyoruz. Sizin samimiyetiniz dua olup, konuşturuyor.

Doğru, güzel ve iyi şeyleri sizlerle paylaşmak huzur veriyor. Bu hakikatleri yakın çevrenizle paylaştığınızı görmek ve işitmek de ayrı bir sevinç oluyor.

Evet nice insanlar var, nice gençler var. Bunların hiç mi hiç haberi olmamış Zafer’den ve dergimizde işlenen konulardan. Bunun telafisi için ömrümüzün ve hayatımızın zekâtını Allah yolunda vermeliyiz. Yeni insanlara ve simalara ulaşmalıyız.

...

Zafer bugüne kadar yüzümüzü hiç ağartmadı çok şükür. O vazifesini yapıyor ve yapmaya da hazır.

Sıra bizde…

Silkinmenin zamanıdır. Şer için gece gündüz çalışanların karşısında, hayır için de gayret edilmeli…

Her birimiz, en az bir abone bulmak için lütfen kollarımızı sıvayalım.

Bunu sizden, kardeşleriniz olarak özellikle rica ediyoruz.

Sizlere daha güzel bir hizmet sunabilmemiz için, maddi ve manevi desteğinize ihtiyacımız var. Derdimizi paylaşacak sizlersiniz. Bizi anlayacağınızı ümit ediyoruz.

Müjdeli haberlerinizi ve yaptığınız yeni abonelerini bekliyoruz.

...

Zafer Dergimiz ihtiyaç sahibi birisinin eline geçtiğinde, o kişinin hayatında ne gibi değişikler oluyor, bunu yakînen biliyoruz.

Şimdi her zamandan daha çok iman hakikatlerinin önemi kendini gösterdi. Öyle bir zamandayız. Birbirimize destek olmak ve davamızı anlatmak durumundayız. Kapı kapı dolaşmalıyız..

Neler neler için ev ev dolaşılıyor, akla hayale gelmez şeylerin pazarlaması yapılıyor. Biz hak olan meselemizi anlatmaktan niye geri mi duralım?!.

Zafer elinizde, imkân elinizde… Onu lâyıkıyla okuyup, ulaştıracağınıza ve gerekeni yapacağınıza inancımız tamdır.

2015 yılı bizim için ve tüm İslam âlemi için inşaallah yepyeni bir Zafer yılı olsun. Bu da, şimdi atacağımız bir adımla başlayacaktır.

Zafer’in abonelerle yaşadığını lütfen unutmayalım lütfen…

Allah’a emanet olunuz..

Bizden hareket, Mevlâdan bereket.

Dergideki Yazılar