TR EN

Dil Seçin

Ara

Ağustos 2011

post-title

Ağustos 2011, 416

 

Sevgili Zafer Dostları,

 

Dünyada hareket halindeki her şeyin zaman zaman tazelenmeye, silkinmeye, arınmaya ve adeta hayata yeniden başlıyormuş gibi dinçleşmeye ihtiyacı vardır. Çünkü akıp giden zaman monotonlaşmaya, durgunlaşmaya sebep olur. Bu yüzden ara sıra akıp giden zamanın farkına varmayı ve silkinmeyi sağlayacak özel uygulamaların ve dönemlerin olması gerekir. Beş vakit namaz günlük hayatımızda bunu sağlar. Cuma namazları haftada bir farklı bir ortamda, bizimle aynı inancı paylaşanlarla bir araya gelerek silkinmemize, belli bir ümmetin mensubu olduğumuzun farkına varmamıza vesile olur. Ramazan ayı da yıllık silkinmeyi, bir yıl içinde tutan paslardan arınmayı, gevşeyen vidaları sıkmayı ve böylece sahip olduğumuz inanç doğrultusunda bir diriliş gerçekleştirmeyi sağlar.

Allah Teala, mübarek Ramazan ayını özel olarak seçmiş ve onu on bir ayın sultanı yapmıştır. Onu özel olarak seçtiğinden dolayı da Kur’an-ı Kerim’in indirilişi de bu ayda gerçekleştirilmiştir. Sonra da müminlerin bu ayda bütün nefsanî paslardan arınarak din ve inançta tazelenmeleri, kendilerine gelmeleri, adeta bir diriliş gerçekleştirmeleri için bu aya özel bir ibadet koymuştur.

İşte bu yüzden, bu ayı en güzel şekilde değerlendirmek hepimizin en önde gelen ödevi olmalı. Bedenimizin sesini biraz kısıp ruhumuzun volümünü alabildiğine açmaya çalışalım bu ayda. Biz de bu çabanızda size bir nebze yardımcı olabilmeyi umuyoruz. Özenle hazırladığımız Ramazan sayımızla, bu kutsi yolculuğunuzda size yoldaş olmak istiyoruz.

Her türlü öneri, dilek ve şikayetinizi zaferdergim@gmail.com adresine bekliyor, önümüzdeki ay buluşmak dileğiyle hepinizi Allah’a ısmarlıyoruz.

 

— Ömer Baldık, editör.

 

TAZİYE MESAJI

Yıllarca Zafer Dergisi’ne emek vermiş, yükünü omuzlamış ağabeyimiz Enver Yorulmaz’ın eşi Semra yengemiz vefat etmiştir. Rabbimizden, yengemize rahmet, ağabeyimize de sabır ve metanet dileriz.

 

 

Dergideki Yazılar