TR EN

Dil Seçin

Ara

Ekim 2012

post-title

Ekim 2012, 430

 

Değerli dostlarımız, sevgili okuyucularımız.

Yine dopdolu, yine pırıl pırıl ve yine elinizden düşürmeyeceğiniz harika bir sayı ile sizlerleyiz.

Ve günler…

O sayılı günler… Çabuk geçer derler.

Ayva sarı, nar kırmızı, sonbahar…

Mevsimleri ard arda yaşarken, ömrümüz de geçip gidiyor, o da nasibini alıyor.

Daha dün gibi, Ocak, Şubat derken ne de çabuk geldi ekim. Ekim, adı üstünde bir ay. Ekim, dikim mevsimi. Gelecek yılın rızık duaları bu mevsimde başlıyor. Biz de boş durmayalım, ekelim en bereketli fikir tohumlarını. Biz de dikelim bire yetmiş, bire yedi bin verecek fidanları… Yağmur çamur demeyelim… Bizden sonraki gelecek nesiller de faydalansınlar diye, Zafer toprağına bu meyvedâr ağaçları dikelim. Yeni yeni okuyucular kazanalım.

Şimdi gayret vaktidir. Öğretmenler için tam zamanıdır. Ey vefâlı okuyucu, sen de bunu iyi bilirsin. Sana söz değil işaret yeter. Yıllardır yalnız bırakmadığın Zafer’in, bu yeni dönemde de ciddi bir gayret bekliyor senden. Zafer’imizle taze tohumlara, genç fidanlara su verelim. Verelim ki, yarın meyveye dursunlar. Hem dünyada, hem ahirette yüzümüzü ak etsinler. Ebed yolculuğunda en hayırlı azığımız, bu faaliyetimiz olsun inşallah. Sevabı hiç kapanmayan bir akarımız, bu olsun…

Bu günleri de gördük.

Allah’a şükürler olsun…

2012 yılının başından beri Zafer’imizin sayfalarında açıkça görülen değişimler ve yenilikler yaşıyoruz. Zafer okuyucusu bir başka. O her şeyin farkında. Atılan hayırlı adımları, daha yılın ilk sayılarında hissetmeye başladı. Duygularını ve düşüncelerini iletmekten ve bizimle paylaşmaktan geri kalmadı. Bu duygu ve düşüncelerin bizim dünyamızda özel bir yeri var. Gelecek sayılarımızda sizlerle paylaşacağız inşallah.

Zafer’imiz, bugün de çok şükür 36 yıl önce çıkarken taşıdığı dava ruhunu aynen koruyor. Böylesine hassas ve kıymetli bir hizmetin safında bulunduğumuz için Rabbimiz’e sonsuz şükürler ediyoruz. Bu şükrün bir edası olarak, her ay bağrımızdan kopup gelen en değerli bir fikir ve gül demetini sizlerle paylaşıyoruz.

Bundan sonrası size kalıyor.

Zafer için çok ama çok çalışmamız gerekiyor. Kim olursa olsun, eline alan sayfalarını şöyle bir çevirenin, vazgeçemediği bir dergidir Zafer. Kapaklarıyla, yazılarıyla, üslubuyla kendini yeteri kadar anlatıyor o.

Bundan sonra iş bize kalıyor.

Evimizde, iş yerimizde ya da okulumuzda masamızın üzerine koyduğumuzda, eller hemen uzanıveriyor Zafer’e doğru. İlgisiz kalamıyor insanlar. Zira kalpler ve akıllar sorularla dolu. Aradıkları cevaplar Zafer’in sayfalarında ziyadesiyle var. Bunun sayısız örnekleri var.

Bir daha tazeleyelim hizmet aşkını. Yeni dönemde bu fedakârlığı eski, yeni tüm dostlarımızdan bekliyoruz. Anneler, babalar hele de öğretmenlerimiz, sizler için gerçekten vazgeçilmez bir kaynak Zafer’deki yazılar. Zafer için çok çalışmamız gerekiyor. Hala adını bile duymayan, Zafer’le tanışmayı bekleyen nice gençler var. Bir gayret daha lütfen. Hiçbir çaba hiçbir adım boşa gitmez. Allah için oldu mu, zerre bile yıldız gibi parlar.

Niyetimiz güzel, düşüncemiz belli. Biz ışığımızı ve inandıklarımızı yayarsak, ona ihtiyaç duyanlarla paylaşırsak elbette karanlıklar da o nispette azalır. En büyük karanlık ki cehalettir, yani insanın Yaradanını bilememesidir. Hele de şu zamanda, en pespaye görüşlerin bile fütursuzca arzı endam ettiği bir dünyada, biz niye duralım? Yattığımız yetmez mi!..

Ülkemizde ve dünyada insanı üzen, o kadar çok olaylar var ki… Ama biz geçici fırtınalarla sarsılmayalım. Gözlerimizi ufka dikip, hedefimize ve idealimize yürüyelim.

Dünya büyük oluşlara hazırlanıyor. Belki bu olaylar, rayından çıkmış olan insanlığı silkeleyip uyandırmak için ilahi birer ikaz ve işaretler olabilir. Zaten Okuyan için hayat da Allah’ın bir kitabı değil mi? İnşallah biz gayret atına binip yola çıkalım. Bütün insanlığın beklediği o güzel günlerin doğuşuna hep beraber tanıklık edelim.

Karanlıklar güneşin doğuşunun, çekilen sancılar ise yeni doğumların habercisidir inşallah. 36 yıldır neler gördük neler. Paylaştık sizlerle hep bunları bu sayfalarda.

Hak şeyleri hayreyler.

Zannetme ki gayretler.

Evet, müjdeli günler geliyor. Yakındır. Yeni bir nesil geliyor. Her şey bunun habercisi, müjdecisi. Bizler yaşadık, çoğunu gördük çok şükür, sizler de ömrünüz varsa göreceksiniz inşallah. Bizden hareket Mevlâ’dan bereket. Allah’a emanet olun.

Bu ayki yazılara gelince, yeni imzaları ve aşina dostları bir arada bulacaksınız. İyisi mi yazıları bu defa siz okuyup, dönüp bize siz anlatın olmaz mı?..

Not: İstanbul’da Bizim Radyo’da hafta içi her gün “Gündüz Gözüyle Zafer Sohbetleri’miz” devam ediyor.

 

 

Dergideki Yazılar