TR EN

Dil Seçin

Ara

Ocak 2012

post-title

Ocak 2012, 421

Değerli okuyucularımız, sevgili dostlarımız;

Hepinize binler selam ve dualar…

Hasretle, muhabbetle merhabalar…

Gün günü, ay ayı tamamlıyor, devran dönüyor. Yeni bir döneme giriyoruz. Ömrümüzden yeni bir sayfa açmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Efendim, 36. Zafer yılımıza Ocak sayımızla beraber taze bir ‘bismillah’ deyip başlıyoruz. Dünden bugüne emeği geçen ve size ulaşmasına sebep olan herkese teşekkür borçluyuz. Bu vesile ile yıllar yılı emekleriyle, dualarıyla bizi yalnız bırakmayan Nail Papatya, İbrahim Canan, Lütfi Göker, Ali Gürbüz, Vehib Sinan, Yılmaz Muslu ve Dr. Haluk Nurbaki hocalarımızı da, hasretle, rahmetle ve duayla anıyoruz.

Yazılarımızdan bazılarına göz atalım:

Mehmet Kırkıncı Hocaefendi ile yaptığımız hayli kapsamlı ve ufuk açıcı röportajdan çok istifade edeceğinizi ümit ediyoruz. Yıllardır tartışılan birçok sorunun da cevabını taşıyor. Gündemin bir diğer maddesi ise, Ümit Şimşek ile Suat Ünsal tarafından inceleniyor: “Hayat nedir?” ve “Hayata gelişin gayesini bilim cevaplayabilir mi?” Metin Karabaşoğlu ise, vahidiyet ve ehadiyet denklemine Asr-ı Saadet penceresinden bakıyor; hafızalarda iz bırakacak hatıralar var. Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan hocamız, bu ayki yazısı ile bizi duygularımızı tanımaya çağırıyor; cevabı kolay olmayan sorular var. Cüneyd Suavi her zamanki o sürpriz hikâyelerinden biriyle gönüllerdeki yerini alıyor. Dr. Mustafa Reyhanlı’nın ‘Kedi terapisi’ yazısı, merakla okunacak ilginç yazılardan biri. Doç. Dr. Ali Abken, ‘Niçin unutuyoruz’ yazısı ile hemen herkesin az ya da çok şikâyetçi olduğu bir konuyu inceliyor ve tavsiyelerde bulunuyor;  ihtiyacımız olacak. Dr. Yaşar Çil, yine göz önündeki bir nimete dikkatleri çekiyor. Bu konuyu tamamlayan bir diğer yazı da, Prof. Dr. İsmail Kocaçalışkan’dan. Daha birçok yeni ve değerli kalem, okumanız için sizi bekliyor. Şimdilik bu kadarla iktifa edelim. Yazı ailemizin bütün fertlerine verdikleri emekler için binler teşekkürler…

2012 yılından itibaren Zafer’de daha geniş bir yazı ailesi ile karşılaşacaksınız.

Zafer Dergimizin kurucularının ve başından beri hizmetinde bulunanların da yer aldığı bir bilim ve danışma kurulumuz da teşekkül etti.

 

Kurulumuzda şu isimler bulunuyor:

Prof. Dr. Alaaddin Başar

Prof. Dr. Lütfi Saltabaş

Prof. Dr. Nevzat Tarhan

Cüneyd Suavi - Selim Gündüzalp - Ümit Şimşek

Prof. Dr. Âdem Tatlı

Prof. Dr. Osman Çakmak

Prof. Dr. Yunus Çengel

Prof. Dr. Sefa Saygılı

Prof. Dr. Volkan Tuzcu

Prof. Dr. Şadi Eren

Doç. Dr. Niyazi Beki

Prof. Dr. İsmail Kocaçalışkan

Prof. Dr. Osman Devlez

Prof. Dr. İbrahim Tekeoğlu

Pedagog Ali Çankırılı

 

Bu kurula, ileride yeni üyeler de dâhil olacak. Bu isimlerin birikimleri ve tecrübeleriyle Zafer Dergimiz yeni bir çehre ve derinlik kazanacak inşallah. Yazarlarımızla sıkı bir irtibat halindeyiz. 70’e yakın kalem, sizler için çalışıyor, araştırmalar ve tercümeler yapıyor. En az yazısı çıkan kadar, kenarda yazısının çıkmasını bekleyen yazarlarımız da var. Kendilerine özür borçluyuz... Sayfa sayımızın sınırlı oluşundan dolayı elimizden pek bir şey gelmiyor. İnşallah gelecek sayıya…

Size bir müjdeli haberimiz daha var. Zaferimizin adına yakışır bir Kültür Merkezine nihayet kavuşmuş olduk. Aylardır süren titiz çalışmaların ardından, seminer, sergi ve sohbet salonlarının da içinde bulunduğu, iki katlı geniş bir kültür merkezini Rabbimiz Zafer’in doğduğu Adapazarı şehrinde nasip etti. Yenicami-Çıracılar semtindeki bu binamız, 1 Ocak'tan itibaren faaliyetine başlayacak. Zafer Kültür Merkezi’miz; seminer dinlemek, kitap okumak, sohbet etmek ve sergi salonunu gezmek isteyenlere de, mesai saatleri içinde sürekli açık olacak. Yazarlarımızı ve misafirlerimizi bu nezih mekânda ağırlayacağız inşallah. Zafer Kültür Merkezi’nde yazarlarımızla yapacağımız seminer ve sohbetleri de bir program dâhilinde okuyucularımızla paylaşacağız.

Zaferimizin çok zengin olan kütüphanesi dillere destan. Fakat lâyıkıyla istifade edemiyorduk. Şimdi tasnif ve düzenleme çalışmalarına girmiş bulunuyoruz. Hazineler gün ışığına çıkmaya başladı. Ne kadar değerli hazinelere sahip olduğumuzu daha yakından görmüş olduk. Bu konuda daha çok söyleyeceklerimiz var. İnşallah bir diğer sayıya…

Abone merkezinde çalışan arkadaşlarımız da, sizden yeni aboneleri ve isimleri kendilerine ulaştırmanızı bekliyorlar. Destek ve dualarınıza hepimizin ihtiyacı var.

Bir dahaki sayıda tekrar buluşmak üzere, Allah’a emanet olunuz.

Bizden hareket, Mevlâ’dan bereket…

Yazı çalışmalarınızı ve Zafer’de yayınlanan yazılar hakkındaki görüşlerinizi zaferdergim@gmail.com adresine bekliyoruz.

En kalbî selam ve dualar ile…

Dergideki Yazılar