TR EN

Dil Seçin

Ara

Şubat 2011

post-title

Şubat 2011, 410

 

Okuyucuyla Başbaşa

Sevgili Zafer Okuyucuları;

2011 yılının Şubat sayısıyla karşınızdayız. Yine gündemdeki konuları ıskalamadan dopdolu bir dergi sunuyoruz önünüze.

Bildiğiniz gibi; geçen ayın gündeminde, gerek Hür Adam sinema filmi gerekse Mustafa Kemal ile Büyük Millet Meclisi’ndeki karşılaşmaları dolayısıyla Bediüzzaman Said Nursi önemli bir yer tuttu.

Bu sayımızda sizler için Hür Adam: Said Nursi filminin yorumu var. Ayrıca son dönemde tarih araştırmalarıyla ön plana çıkan Mustafa Armağan da Said Nursi-M. Kemal karşılaşmasını tarihi belgeler üzerinden gözler önüne serdi.

Şubat sayısının bir diğer önemli yazarı Kemal Sayar. Psikiyatrist olmanın ötesinde bir düşünce insa­nı kimliği taşıyan Sayar, “Merhametsiz Bir Dünyayı Nasıl Onarmak Gerekir?” yazısında, merhametsizliğin ahlaksızlığa eşit bir durum olduğunu tespitle, merha­met duygusunun nasıl geliştirilebileceğine dair gayet somut öneriler getiriyor.

Bu ayki sayımızda psikoloji ve çocuk eğitimi konu­larında da, siz değerli Zafer okuyucularına oldukça doyurucu yazılar hazırladık. Pedagog Ali Çankırılı, son yıllarda sıklıkla görülmeye başlanan bebeklerin meme emmeyi reddetmelerinin arkasında yatan sebepleri ortaya koyduğu yazısında, yapılması gere­kenlere ışık tutuyor.

Yine, günümüzde yeterince önem verilmeyen sorunların başında, bilgisayar ve oyun bağımlılığı geli­yor. Konuyla ilgili yazıda, bilgisayar ve oyun bağımlılı­ğının çocuklar ve gençler üzerindeki ilk anda farkedil­meyen zararlı etkilerini ve bunlara karşı aile içinde ne tür tedbirler alınması gerektiği izah ediliyor.

Bunların dışında, dikkatli gözlerden kaçmayaca­ğını düşündüğümüz daha pek çok bilimsel ve tefekkür yazılarımızla Şubat sayısında karşınızdayız.

Dergi ve yazılarla ilgili her türlü öneri, dilek ve eleştirilerinizi zaferdergim@gmail.com adresine bekli­ yoruz.

Önümüzdeki ay buluşmak dileğiyle hepinizi Allah’a ısmarlıyoruz.

 

— Editör

 

 

Dergideki Yazılar